30.5.2015

Voileipäkakkusalaatti (Leipäkuutiosalaatti)


Iltaa pöytään. Tässä on nyt muutaman kuukauden (ehkä jopa vuoden) ajan tehnyt mieli voileipäkakkua. Varsinkin nyt kun kesän juhlat on käynnissä ja Instagramit sun muut on pullollaan voikkukakkujen kuvia... en kestä!

Tänään kuitenkin pääsin voikkukakun makuun, sillä askartelin kivan ja hyvän, maukkaan ja tuhdin salaatin. Kutsun tätä mun voileipäkakkusalaatiksi, koska se maistuu voileipäkakulle ja tuoksuu voileipäkakulle, mutta se on kulhossa kuin salaatti konsanaan.

Suosittelen tätä jos et viitti ittelles tai parille ihmiselle alkaa voileipäkakkuu tekemään, mut oot kuitenskii sitä mieltä, että ansaitsisit jotain hyvää herkutella!

Ja tämä ei oo vaikee juttu ollenkaan. Alla listaus miten mä suoritin homman. Mittoja ja määriä en laittanut, sillä jokanen tehköön sen verran kun tarttee. Mä laitoin vaan kaks leipäsiivua esim!


Voileipäkakkusalaatti
Tarvitset:
- muutama leipäsiivu (tummaa ja vaaleeta, tai kuten mulla: 100% ruispaahtis + jotain ruislippua)
- tuorejuustoa (mulla oli makuna paahdettu sipuli)
- mätitahnaa
- savulohta ja kylmäsavulohta tai ihan vaan uunis paistettua lohta
- tuorekurkkua pieninä kuutioina
- kevätsipulia silppuna
- paprikaa
- juustokuutioita (esim kermajuustoa kuutioituna)
- majoneesia
- mausteita, kuten: mustapippuri, tilli, piparjuuritahna, sitruunamehu
- oisin laittanut myös kirsikkatomaatteja ja ehkä selleriäkin, mutta ne oli loppu :(

Toimi näin:
Voitele leipäsiivut kauttaaltaan toiselta puolelta tuorejuustolla ja toiselta puolelta mätitahnalla, kuutioi sopivan kokoisiksi paloiksi ja heitä kulhoon. Heitä sekaan mukavan kokosia lohipaloja ja -kimpaleita, tuorekurkkukuutiot, paprikat ja kevätsipulit ja sekoita.

Mausta toisessa kipossa majoneesi esim. mustapippurilla, tillillä, piparjuuritahnalla ja sitruunamehulla ja sekoita se lopulta rauhallisesti kaikkien ainesten sekaan. Laita salaatti jääkaappiin tekeytymään ja koristele vaikka kananmunasiivuilla. Ja sitten vaan omat privaattijuhlat pystyyn!


Ei kommentteja: