24.5.2015

Kinkkusipuliteeleivät (Scones)


Wuh! Aiemmin oon blokkaillu juustoiset teeleivät, mutta tässä idistä toiseen makuyhdistelmään. Kinkkua (nam) ja kevätsipulia (nam). Nää syntyy niin hemmetin nopeesti, että jos mulla kävis yllätysvieraita, tekisin näit aina heille!

Taikinan duunaat ja saat pellille asti n. 10 minuutissa ja sitten paistelet niit 10 min, eli 10+10 =20min. Eli hophop heti tekemään!


Kinkkusipuliteeleivät
Tarvitset seuraavat ainekset:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- noin suunnilleen ½tl suolaa/aromisuolaa/herbamarea
- pari rouhaisuu mustapippuria
- ripaus sipulijauhetta (ei pakko toki)
- pari kinkkusiivua pieneksi kuutioituna/silputtuna (itse laitoin 2kpl pastramisiivuja)
- yksi pieni kevätsipuli hienonnettuna
- 25g voita/margariinia
- 1dl maitoa
- päälle juustoraastetta (jos siltä tuntuu)

Mittaile kuivat ainekset kulhoon (myös kinkku- ja sipulisilppu) ja sekoita sekaisin. Heitä sekaan margariini/voi ja nypi se jauhoseoksen sekaan. Lisää viimeiseksi maito ja rouhi ainekset mukavasti sekaisin. Taikina on melko paksu, joten näytä sille lopuksi nyrkkiä ja vaivaa kunnes se muodostuu yhtenäiseksi palleroksi.

Painele taikina n. 1,5 - 2 cm paksuiseksi neliön muotoiseksi letuksi ja leikkaa se ensin neljään pieneen neliöön ja sitten neliöt kahtia niin, että niistä muodostuukin kolmiot. Näin tehden saat kahdeksan teeleipää. Ripottele lopuksi teeleiville hiukan juustoraastetta ja paista 220 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Itselläni tuli valmista kymmenessä minuutissa. Sipaisu levitettä pintaan ja sit suukki levälleen ja maitoo kyytipojaks!

Scone uuniin menossa:


Valmis keko:


Ei kommentteja: