9.5.2015

Marinoidut Herkkusienet (Antipasti)


Älkää herkkusienien vihaajat heittäkö kirvestä kaivoon, vaikka minä taas niitten kanssa oon väkertänyt! Tämä on hitsin hyvää ja jos suunnitelmissa on tehdä joku kiva antipasti -tyyppinen kokoelma iltapalaks tai iltaa viettävälle porukalle, suosittelen väsäämään yhteen kupposeen tätä.

Toisis kipoissa vois esim. olla oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, mukavia salamisiivuja, juustomöhkäleitä ja mitä näitä nyt on.


Marinoidut Herkkusienet (Antipasti)
Pienehköön annokseen tarvitset:
- vettä
- kaksi isoa herkkusientä (mul oli pari tositosi jumbo-kokoista)
- pieni pala punaista suippopaprikaa
- pari ohutta siivua kesäkurpitsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- hiukan vajaa 1 rkl valkoviinietikkaa
- hiukan vajaa 1 rkl punaviinietikkaa
- tuoretta persiljaa silputtuna
- hiukan tuoretta oreganoa silputtuna
- 1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna (kynsinä n. 1 iso kynsi)
- suolaa
- mustapippuria myllystä

Laita vesi kattilaan kiehumaa ja mausta se suolalla. Keitä herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja paprikapalaa n. 2-4 minuuttia. Ota kaverit pois vedestä ja aseta talouspaprun päälle kuivumaan ja jäähtymään.

Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa. Pilko herkkusienet, kesäkurpitsasiivut ja paprika mieluisesi kokoisiksi paloiksi ja ymppää kaikkien ihanien makujen sekaan kulhoon. Sekoita huolella jotta marinaadi sekoittuu kaikkialle.

Laita jääkaappiin ja anna tekeytä muutamia tunteja tai mieluusti vaikka yön yli. Jos istut iltaa illalla, voi tän laittaa tekeytymään aamulla. Tarjoile huoneenlämpöisenä muiden antipastien ja rapsakan patongin kera taikka miksei jonkun namin sapuskan sivussa.

Ei kommentteja: