sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tomaattinen Kanapasta Tuoreista Tompskuista


Kesä on alkanut! Eilen oli melkee kakskyt ja nyt huristellaan jo yli kaheskympis ja huomenna lähellä kolmeekybää. Eli siinä sääkatsaus ja seuraavaksi let's talk about kanapasta.

Yleensä must kanapasta on parasta jossain kermaisessa soosissa ja näin päin pois, mutta tää nousee kyllä ainakin täks kesäks sen perusmörsselin yläpuolelle! Tämä kanapasta on nimittäin nopea, ei tunkkainen, ei raskas, ei liian mausteinen, vaan just tiptop. Ja näin helposti sitä saa omalle lautaselle:


Tomaattinen Kanapasta Tuoreista Tompskuista
Tarvitset:
- broikkua eli broilerii (joko kokonaista ohutfilettä tai miksei suikaleitakin tai mitä vaan osaa kanasta, mulla oli ohut filee)
 - kourallinen tuoreita kirsikkatomaatteja/miniluumutomaatteja tai ihan kotimaisii nameja normaaleja tomaatteja
- pari valkosipulin kynttä (makus mukaan siis)
- suolaa, pippuria
- ruohosipulia ja persiljaa
- luraus oliiviöljyä
- mieluistasi pastaa
- pieni ripaus parmesaanijuustoo

Ja näin se menee:
- mausta broikkufileet kevyesti suolalla ja pippurilla ja paistele pannulla kypsäksi öljyssä/voissa tai molemmissa
- kun broikut on done, ota ne pois pannulta johonkin mukavalle alustalle lepäilemään.
- iske pasta ja suolalla maustettu vesi kattilaan ja kiehuta aldenteks!
- laita silppuriin tai silppua ja murskaa käsines: tomaatit, valkosipuli, suola, pippuri, ruohosipuli, persillja, oliiviöljy + hyppysellinen parmesaanijuustoa.
- ehkä myös ihan ministi sokeria voi lisätä tähän ja kastike on valmis.

- siivuta/paloittele broikku mukavan kokosiks paloiks
- valuta pasta ja heivaa soossi ja kanat sekaan ja pyörittele pienellä lämmöllä jotta koko hoito lämpenee, huom: älä kokkaa sitä kauaa kuitenkaan, eli tässä ei oo ideana alkaa kypsyttämään tomaattimössöä sen kummemmin - kuhan vaan lämmität koko sössön höyryäväks =)
- nauti parvekkeella vaikkapa jääveden kera!

Tomaattinen kastike ready to go:

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Itse en juurikaan kaipaa kermaa pastoihin, joten tämä menee varmasti kokeiluun.

mapsu (www.safkablogi.fi) kirjoitti...

Joo monesti ei kermasörsselssönejä tee mieli mullakaan. Tää oli nam ja simppelit tutut ja raikkaat maut! Toiv tykkäät! :)