24.5.2014

Kylmäsavuporopiirakka (Liian Hyvää)


Jaaha, pitihän se helteellä vääntää uuni kahteensataan ja tunkee sinne piirakkaa. Nimittäin piirakka täynnänsä kylmäsavupororouhetta ja tuoretta ihanaa nippusipulia! Tehkää tätä, sillä maku on taivaallinen ja nälkä lähtee kuin hauki rannasta. Hyvää myös kylmänä. LURPS!

Kylmäsavuporopiirakka
Tarvitset:
- (rukiisen) piirakkapohjan (Ostin sen Pirkan pohjan joskus kun näky olevan pakastimes)
- nippusipulia, pari semmost kivan kokost tsipulii varsineen päivineen
- 100-200g emmentaljuustoraastetta tai mustaleimatsiissii
- mustapippuria makus mukaan
- leipäjuustoa n. 100g kuutioituna pikkusiks kuutioiks
- 2dl ruokakermaa
- 3-4 kananmunaa
- ja tietty pussillinen/mieluinen määrä pororouhetta

And then:
- Kauli taikina ohueksi ja aseta se joko pyöreään piirakkavuokaan tai puolen pellin kokoiseen vuokaan ja leikkaa turhat löysät pois reunoilta repsottamasta
- ripottele pohjan päälle hieman juustoraastetta (ei kaikkia juustoja kuitenskaa)
- lisää juuston päälle nippusipulit, pororouhe ja leipäjuustokuutiot
- sekoita keskenään munat ja kerma ja mausta pippurilla, poro on niin suolaista etten kamalasti laittanut lisää suolaa missään vaiheessa
- kaada kermamunaseos täytteiden niskaan ja ripottele vielä loput juustot pintaan
- paista 200 asteisessa uunissa n. 40 min
- anna piirakan jäähtyä ja asettua kotvan aikaa, leikkaa paloiksi ja naaaaaati

TSUP! Niin niin hyvää, varsinkin kylmänä jos mult kysytään. Kuvat naksasin tänään ja piirakan tein eilen, jotenka kuvissa komeilee kylmät herkulliset slaissit.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä reseptistä
Unohdin ostaa pororouheen kun ei ollut tossa listassa ollenkaan
no muistin kuitenkiin
mut paljos sitä oikeesti pitäis laittaa

mapsu kirjoitti...

Heippa! Kiitti kommentista ja huomiosta! Lisäsin sen itse pääraaka-aineenki listaan :D

Laita oman mielen mukanen määrä! Mut ei sitä yhtä pussillista enempää (150g) tartte laittaa. Mä tykkään että mitä enempi se parempi :P eli laitan koko pussin.