lauantai 1. marraskuuta 2014

Kastike Uunilohelle (tai mille vaan kalalle)


Meikäläinen tykkää paistella lohen semmoisenaan suolalla, pippurilla, tillillä ja ehkäpä sitruunalla maustettuna. En viitti koskaan sotkea siihen päälle ja sekaan mitään tuorejuustoja tai kermoja, sillä must semmoset jämäsoossilohet on vähän ikäviä seuraavana päivänä.

Tässä erittäin herkullinen ja helppo resepti taivaallisen täyteläiselle kastikkeelle, joka syntyy ihan itsestään samalla kun lohi paistuu kypsäksi.

Kastike Uunilohelle
(Tästä annoksesta riittää aineskin yhdelle, miksei jopa kahdelle lautaselle kastiketta, riippuen siitä kuinka paljon kukakin tykkää kastiketta mättää annokseensa.)
Tarvitset:
- pari pientä valkosipulin kynttä halkaistuna
- pieni kourallinen katkarapuja (pakastepussista)
- pieni kourallinen sinisimpukoita (esim. pakastealtaasta)
- n. 1dl ruokakermaa
- 1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- pari ripausta herbamarea/merisuolaa
- tilliä
- pippuria

Laita pikkuruiseen uunivuokaan kaikki ainekset. Esim seuraavassa järjestyksessä: simpukat, valkosipulit, tuorejuusto, katkikset, mausteet, ruokakerma, voinokare. Laita 200 asteiseen uuniin samalla kun pistät lohen paistumaan. Anna muhia uunissa kunnes kastike näyttää kiehuvan, eli noin 15-20min. Ota pois uunista ja sekoita. Sitten vaan lusikoit lohen päälle kunhan saat senkin pois uunista ja nauti!

Kastike ennen uuniin menoa:


Ei kommentteja: