14.11.2014

Broileri-Tomaatti-Mozzarellapaistos & Parmesaanileipäset


Tässä hyvä sapuskavinkki joka ei (ainakaan mun mielestä) kaipaa pastaa tai riisiä kaverikseen. Mut leipää tää kyllä kaipaa, sillä leivällä saat siivottua lautaselta kaikki herkut näppärästi suihisi. En tiedä onko tämä ees mikään oikea ruokalaji, mut täst lähtien on. Elikkä:

Broileri-Tomaatti-Mozzarellapaistos
Tarvitset:
- 300-400g kypsää broileria (Mä paistoin ohutfileet ja siivaloin, mutta mitkä vaan suikaleet tai miksei koipireisien jämätkin soppii. Maustoin broikun näillä: liraus hunajaa, pippuria, suolaa, kuivattua basilikaa, valkosipulijauhetta)
- mozzarellaa paloiteltuna (semmonen yks pallo)
- tuoretta tomaattia pilkottuna (laita 1 tompsku tai useampi)
- tuoretta basilikaa
- 200g tomaattimurskaa
- loraus oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- mausteita

Mausta tomaattimurska: suolaa, pippuria, ripaus sokeria, silputtua basilikaa, valkosipulia, luraus oliiviöljyä ja maun mukainen määrä chilirouhetta. Lirauta kastiketta hieman vuoan pohjalle ja lado ensimmäisenä kyytiin puolet broikuista, sitten tuoretta basilikaa hieman reviskeltynä, puolet tuoreista tomaateista ja mozzarellasta ja sitten taas kastiketta. Sit taas toinen kerros alkaen broikusta, mutta tee loppu niin, että mozzarellat jää pinnalle. Rouhaise vielä lopuksi hieman mustapippuria ja pari tilkkaa oliiviöljyä. Paista 250 asteessa n. 15-20 min tai kunnes homma näyttää kiehuvan ja juusto pinnalla on ruskettunut.

Lapioi soppakulho -tyyppiseen astiaan mojova annos ja nautiskele leivän kera. Tässä ruuassa on nääs se hyvä puoli, että tomaattiliemessä on mukava uittaa leipäsiivuja. Nam! Itse paistoin hetken aikaa uunissa paistoksen vieressä pari oliiviöljyllä, parmesaanijuustolla, valkosipulilla ja persiljalla höystettyä kauraleipäsiivua. Leivästä tuli ihanan rapsakkaa, mutta just semmoista johon tomaattisoossi iloisesti imeytyy. Noh, tässä pikku "resepti" niihinkin:

Parmesaanileivät Uunissa
Tarvitset:
- leipäsiivuja
- öliiviöljyä
- valkosipulia/valkosipulijauhetta
- parmesaanijuustoa raastettuna

Suihki leipäsiivuille oliiviöljyä, valkosipuli ja persiljat ja raasta lopuks päälle ohut kerrostuma parmesaanijuustoa. Paistee paistoksen viekussa uunipellillä kunnes pinta/reunat on hieman saaneet väriä ja leipä on rapeitunut!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Namin näköistä! Pitää kokeilla!

mapsu kirjoitti...

Nam! :--)