5.11.2014

Nopea Uuniperuna Tonnikalatäytteellä (Mikrossa)


Tää on hyvä ja nopee uunipottumundo! Tänään en nimittäin millään viittiny alkaa uunii lämmittään ja oottaan tuntii että saan syödä uuniperunan, jotenka tungin pottut mikroon. Kaveriks toimii erittäin hyvin kylmä tonnikalatäyte.

Ja kuten aina: jos vihaat tonnikalaa, laita sen tilalle kinkkuu tai pekonii tai mitä nyt keksit. Ja jos et tykkää kylmäst täytteestä, vaihda tuorekurkku juustoraasteeseen, täytä kypsennetty pottu sillä ja lämmitä sit vielä kotvanen. Mut mää tein ny näin:


Uunipottumundot Mikrossa
(Mä lämppäsin kaksi normaalin kokost pottuu, jotenka täytteen määrät on kahta pottuu silmällä pitäen mitoitettu)

Tarvitset:
- 2kpl rosamundaa (eli kaks perunaa, mieluiten rosamundaa)
- tilkka öljyy
- rouhaisu suolaa

Pese potut hyvin ja kuivaa talouspaperilla. (Kerran lapsena partioleirillä en pessy mun perunaa ja voi vitale se maistu ku ois jotain multakokkaretta haukannu. Itkuu pidätellen söin sen muistaakseni.) Painele haarukalla reikiä ympäriinsä, jottei potut myöhemmin räjähdä mikrossa. Sivele pinta kauttaaltaan ölyjyllä, mutta älä nyt uita liiallisella öljyllä kuitenkaan. Rouhaise päälle vähän suolaa ja sitten isket uuniin.

Mä annoin ensin hurruutella 4min, sitten toiset 4min ja lopuks vielä 2min. Sillä välin tein täytteen. Sitten kun potut on valmiit, leikkaa ristikkäiset viillot pintaan ja purista reunoilta, jotta pottu "aukeaa" nätisti.

(Huom: En tiedä tarkkaan miten mikrot toimii, mutta luulisin että toi kypsyttelyaika kasvaa jos tunget mikron ihan täyteen pottuloisii. Hmm..)

Täytteeseen tarvitset:
- puol purkkii kermaviiliä / tuorejuustoa / tai mitä vaan valkoista vastaavaa tuotetta, mulla oli tuorejuustoo
- puol purkkii tonnikalaa (vedet pois valuteltu)
- yks laiheliini sellerin varsi silputtuna
- pari kirsikkatomaattia pilkottuna
- muutaman sentin mittanen pätkä tuorekurkkua kuutioituna
- mausteita kuten: pippuri, sipulijauhe, ruohosipuli, paprikajauhe, persilja, aromisuola jne.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää jotai jos tarvis. Lapioi uunipotun päälle ja nautiskele! Juomaksi kelpas hyvin rasvaton maitojuoma. Notta sellasta tällä kertaa!

Ei kommentteja: