9.11.2014

Nopea Mustikkajukurttikakku Yhdelle (eli mulle)


*** Pikainen alkuhuomio: Sagkablogi on ny myös Facebookis jotenkaa tuu tykkäämään eli supporttaamaan, spank you very many: https://www.facebook.com/safkablogi ***

Joskus (lue: aina) se makeanhimo yllättää. Tai eikai se nyt yleensä ees mikään yllätys oo, mut aina ei kaapista löydy himoon lievittäjää (onneks!), koska koittaa pitää jotain rotia kuitenkin.

Nyt sieltä kaapista löytyi kuitenskii jukurttii, pakasteesta mustikoita ja kaapista keksejä, jotenka koitin tehä jotakin suht namia ja semmostahan tästä tulikin. Ja huom, tästä voi tehdä ihan kevyenkin version, esim sillee että sokerin sijaan käyttää jotain makeutusjauhetta ja jättää keksipohjan poijes.


Nopea Mustikkajukurttikakku Yhdelle
Tarvitset:
- 0,5 dl pakastemustikoita (tai vadelmia, tai mansikoita, tai jotain muita marjoja)
- 0,25 dl kylmää vettä
- 0,5 tl liivatejauhetta (jos haluut jykevämmän rakenteen ni laita 1tl)
- 3 kukkuraista ruokalusikallista bulgarianjukurttia (taikka muuta maustamatonta jugurttia tai rahkaa, tai rahkajukurttia tms)
- sokeria ja vaniljasokeria tai makeutusaineita oman makus mukaan
- 1kpl digestive-keksiä tai kaurakeksi (tai voit jättää keksin poijes toki kokonaan)

Ja näin se syntyy nopsaan, ei mene kun et ögönblik:
- Nappaa yksi keksi (esmes digestive), laita se pakastepussiinja murskaa täydelliseksi muruksi käsineen pussin läpi.
- Kaada murut kuppiin josta aiot jälkkärin tarjoilla. Painele se tasaiseksi pohjalle tai pohjalle ja ylemmäs reunoille seinämäksi lusikan avulla.

-Mittaa mikron kestävään astiaan jäiset mustikat ja kuumenna ne täysteholla, kunnes ovat tosi kuumat ja mehustuneet ittestään. Ei kestä montaakaan sekuntia. Muussaa marjoja tarpeen mukaan vähän kasaan. Esim sit kantsii muussata jos käytät mansikoita jotka ovat aikamoisia mollukoita sellaisenaan.
- Laita desin mittaan 0,25 dl kylmää vettä ja sekoita siihen liivatejauhe. Sekoita jauhe veteen hyvin kunnes se sulautuu sinne sekaan ja paksuuntuu hieman.
- Kaada liivateseos kuumille mustikoille ja sekoita hyvin.
- Lisää mustikkaseokseen maustamattomat jugurtit ja mausta sokerilla/makeutusaineella ja vaniljasokerilla oman makus mukaan.
Kaada seos kuppiin murustetun keksin päälle.
- Koristele pinta jäisillä mustikoilla ja laita kuppi jääkaappiin asettumaan vihintään puoleks tunniks tai tunniks. Mitä kauemmin maltat sitä siellä pitää sitä enemmän se tietty ehtii hyytyä.
- Naatiskele pikkulusikalla kaikessa rauhassa!

1 kommentti:

Jack Bauer kirjoitti...

Nam, kuulostaa herkulliselta ja raikkaalta:)