13.5.2014

Kesäkurpitsalasagne (=pastalevyjen tilalla kesäkurpitsaa)


Lasagneeeee, mut vaan ilman pastaa. Aattelin koklata tollast kesäkurpitsalasagnee mitä oon nähny ja kuullu ihmisten tekevän ja no: hyvä taivas ja ristus sentäs kun tulikin mu-he-vaa! I love it! En osaa laskee kuinka paljon vähemmän tässä versios on kaloreita tai siis hiilareita, mutta jos oot semmonen jolle tulee pastast kaamee jumi ni teeppä tätä! Aijoo, sorit ankeesta kuvasta näin muistaessain.

Kastikkeen tein abouttiarallaa samaan tyyliin kuin aiemmassa postauksessa nimeltänsä Lasagne Helposti & Nopeasti, mutta pasteen sen tähänkin jos joku ei jaksa hyppii sivult toiselle.

NAM!! :)

Kesäkurpitsalasagne

- Siivuta kesäkurpitsaa ohuehkoiksi siivuiksi. Ihan sama miten päin siivutat, kunhan siivutat tarvittavan määrän + maustat hieman suolalla ja pippurilla.
- Paistele öljyssä vaivihkaa silppuamasi sipuli ja pari pieneksi pilkottua varsisellerin pötikkää.
- Lisää sekaan jauheliha.
- Mausta HYVIN (grillausmauste, paprijauhe, suola, pippuri, tilkka soijaa, basilikaa...)
- Lisää mukaan pari kolme silvottua valkosipulin kynttä.
- Kaada päälle mieluistasi pastakastiketta suoraan purkista (taikka tomaattimurskaa iha!)
- Lisää tarvittaessa vettä sekaan, mutta kastikkeen ei tule olla liian lirua, koska tässä lasagnessa ei oo pastaa joka imee nestettä itteensä.
- Lorauta hieman oliiviöljyä vielä maun vuoksi, mikäli paistelit sipulit aluksi esmes rypsiöljyssä.
- Heitä joukkoon pakastepussista kasvissuikaleita (lisäsin myös vielä vähän itse suikaloitua porkkanaa vaikka porkkanaa on myös kasvissuikalepakasteissa)
- Anna porista sen aikaa että uuni kuumuu haluttuun 225 asteeseen

Eli siinäpä se. Nyt sulla on koossa jauhelihatomaattikastike kasvissuikaleilla ja varsisellerillä höystettynä. Tämän jälkeen isket sörsselit vuokaan tähän tapaan:

1. Pohjalle kastiketta
2. Siihen päälle kesäkurpitsasiivuja
3. Sitten taas kastiketta
4. Sitten emmental -juustoraastetta ja mozzarellapallosta siivuja
5. Sitten kesäkurpitsasiivuja
6. Kastiketta...
7. Juustoja..
8. jne.

Paista 225 asteessa kunnes pinta näyttää herkulliselta. Mun uunilta siihen meni n. 20-25min. Kesäkurpitsa kypsyy namiksi nopeammin kuin pasta, joten en alkanut tätä turhan päiten pitämään 175-asteessa tuntia. Pariskymmenes minuutis kesikset kypsyy jokseenkin passeleiks, eikä mee semmoseks olemattomaks nuhjuksi. You know. (Mut jos pidät nuhjust ja tuhnust niin pidä tunti 175 astees.)

PS. Anna lasagnen vetäytyä kotvanen omissa oloissaan ja jäähtyä, ellet halua kaivaa vuuasta mössöä kuten minä.

Why don't you try it - you might even like it!

2 kommenttia:

piitu kirjoitti...

Joo!Kokeilen kyl kanssa tätä! En oo aiemmin viittinyt, ku olevinaan jotenki vaikeempaa jos joutuu ostaa kesäkurppaa :D. Tosin en oo kyl koskaan tehny lasagneekaan ite.

mapsu kirjoitti...

Joo kantsiipa tehä! Olihan se aika vaikeeta ostaa kesäkurpitsaa, mut onnistui!!