19.12.2013

Marinoitua Broikkua Vartaassa


Tee näitä vaikka UV:na, eli vuoden vaihteen valvojaisiin tai milloin vaan! Itte tein ihan vaan tänään. Annoin kanasuikuloiden marinoituu about puolisen tuntia ennen kuin heivasin grillipannulle puutikkuun tökkäistynä. Ohutfilepaketissa olleet pienemmät köntsät paistelin sellaisenaan, mutta pari isompaa tosiaan siivaloin kolmeen osaan, eli sain kuusi varrasta.

Nää on hyvät ihan vaan tälleesti dippailtavaksi ja salaatin kaveriksi. Koitappa vaikka!

Marinaadineissön Broikulle
- 0,5 dl valkkarii
- 0,5 dl oliiviöljyy
- puolikkaan sitruunan mehu, taikka pari kolme ruokaluskallist sitruunamehuu putelosta
- noin yksi teelusikallinen siirappia/hunajaa taikka pari rkl fariinisokruu tai ruokosokerii tai jotain makiaa
- pari hieraisua suolaa
- hieman pippuriakin
- sopivasti kuivattua ruohosipulia pussista
- yks valkosipulin kynsi muutamaan osaan pilkottuna (en leikelly murskaks koska en haluu että valkosipulin kappaleet päätyy kuumalle pannulle palamaan kanan grillaantuessa kypsäks)

Laita kaikki ainekset kätsysti minigrip- tai vastaavaan pussukkaan, heitä broikut sekaan ja muussaile käsilläs pussia kunnes marinaadi on ympäriinsä broilereissa. Laita pussukka lautasen päälle asetettuna jääkaappiin maustumaan, vähintään puoleks tunniks. Kun marinoinnit on marinoitu, kuumenna grillipannu tai paistinpannu mukavan kuumaksi ja paistele broikut kypsiksi. Hieraisin vielä valmistumisen jälkeen päälle pikkisen suolaa, sillä laitoin sitä aika varovasti marinadiin.

Naatiskele jonkun mukavan dippikastikkeen kera. Meiksiläinen käytti vaan thai sweet chilliä, vaik se ei ny tähän ihan parhaiten rimmannut. Pitäs kylä totuuden nimis etsii jostain jokin toinen hyvä ja hieman tulinen dippi. Tai sit opetella tekemään itte semmost. Hienosti näitten kaa kävis myös joku kermaviilistä tai jukurtistakin tekaistu soossi.

PS. Tiättekö ne pakastealtaa myynis olevat jalapenopopperit? Niis on ihan kiva se punanen hiittisoossi mukana. Tavallaan huono, mut toisaalt ihan hyvä.

Ei kommentteja: