sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Safkablogi testaa: Vuonankaali


Käväsin pitkästä aikaa Lidlissä tossa ja ostelin ties mitä. Muunmuassa tuli ostettua vuonankaalia pussillinen. En oo ikinä ennen nähnykkään semmost missään, joten oli pakko heittää testiin.

Vuonankaali ei nimestää huolimatta maistu kaalilta, ainakaan mun suussa. Melkosen hento maku, kuten kaikissa muissakin vastaavissa rehuissa. Terhakkaat lehdet näyttää vähä basilikalta, ja niitä on mukava pureskella toisin kuin esim lehtisalaattia, joka on semmost olematonta ohutta juttua vaan. Testasin vuonankaalii tähän tapaan ja test result on POSITIVE!

Vuonankaalisalaatti
Tää syntyy helposti, kuhan heittelet salaattikulhoon seuraavat ainekset:
- vuonankaalia hemmetisti
- fetakuutioita (käytin Pirkan salaattikuutioita jotka lilluu öljyssä, joten en lisänny mitään öljyy enää sen lisäks, jos käytät jotain öljytöntä niin lisää liraus oliiviöljyy)
- oliiveja (ostin liiterist myös semmosen "Italialaistyyppisen" tapas -sekotuksen jossa oli vihreit ja mustii oliiveja jossain öljytilkassa jossa makuina mukana myös valkosipaa, jotain yrttei, kapriksii yms)
- muutama kirsikkatomaatti puolikkaiks leikattuna
- mustapippurii myllystä
- ja kirsikkana kakussa: balsamikkoa muutama tippa

Hyvää hyvää hyvää! Kantsii siis ostaa vuonankaalii. 150g pussi makso muistaakseni jotain 1,80 €.

Nippelitieto Wikipediasta: Vuonankaali on ikivanha salaattikasvi, jota viljeltiin jo Rooman valtakunnassa. Omg!

Ei kommentteja: