perjantai 20. joulukuuta 2013

Karjalanpaisti


Voi juma*auta! This is what we call food here in Finland. Karjalanpaisti on hyvää ja oon sen tiennyt koko ikäni, mut nythän se vast hyvää olikin kun itte teki. Eikäkusiis: Oon nyt vaan todella ylpeä siitä, että tein elämäni ekan karjalanpaistin ja siitä tuli ihan aivottoman ihanan hyvää.

Näin mää tein, eli jos oot karjalanpaistineitsyt niin voin sanoo et tää on hyvä tapa: (Mut jos sul on jo joku oma tapa, niin tee sillä.)
  
Karjalanpaisti by Safkablogi
500g karjalanpaistilihoja (itse en tiedä lihoista tarkemmin mitään, eli tää on jotain osaa jostain eläimestä)
2kpl lihavaa porkkanaa
1 suuri sipuli
suolaa myllystä sopivasti
puolikas lihaliemikuutio
3 laakerinlehteä
6 maustepippuria
vettä

- Ruskista lihaköntsät tulikuumalla pannulla ja kaada ne sitten uunivuokaan
- kuori ja pilko porkkanat isoiks köntsiks ja lisää mukaan
- iske jättisipuli kuuteen osaan ja laita myös vuokaan
- laita laakerinlehdet vuokaan myös, sekä pippurit
- Keitä vettä vedenkeittimes ja huuhdo sillä paistinpannusta kaikki maut mukaan ja kaada vuokaan, liota myös puolikas lihaliemikuutio veteen -vaik siinä pannulla- ennen kun kaadat sen vuokaan. Niin ja hei, laita sitä vettä sen verran että ne lihat on ainakin napaansa myöten siinä vedessä. Lisäsin itte matkan verrella pari kertaa vettä vielä sitten koska se haihtuu.
- Paistoin ekaks 225 asteessa puolisen tuntii ja sitten 3,5 timmaa 150 asteessa.
- JA VOI ELÄMÄ KUN TULIKIN HYVÄÄ

PS. Lisäsin tunti ennen loppua vuokaan pari pottua puoliks leikattuna -> niistä tuli myös ääliömäisen hyviä!!

PPS. Naatiskelin porkkanalaatikon kera! Oli muuten Lidlistä ostettua porkkista... valmistaja joku Joulumaa tms. AIVAN parasta porkkista mitä oon ikinä syöny. Siis paitsi äitin itte tekemää ei lasketa.

PPPS. Foodgasm!!

PPPPS. Tulkaa kaikki Twitteriin seuraamaan! Safkis seuraa takas kaikkii seuraajii ja kommailee idiootilla tyylillä sitä sun tätä. *<:)


Tässä kaveri ennen uuniin menoo:

Ei kommentteja: