9.11.2013

Pizzapohja durumvehnäjauhoista


Jokun aikaa sitten twiittailin jotain että "kääk tein pizzaa ja pohjan durumvehniksistä ja hyvää tuli" ja lupasin blokkailla kunhan seuraavaks teen. Joten tässä sitä nyt blokkaillaan. Yleensä pizzaa tehdessä mun suosikkitäytteet ovat kana, ananas, aurajuusto, sipuli ja sit vielä pari lurausta BBQ-kastiketta. Tänään muutin radikaalisti tätä asetelmaa ja vaihdoin kanan palvikinkkuun.

Pääpointti on nyt kuitenkin tuo pohja. Tein ekalla kerralla jauhopussin (Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1kg) ohjeen mukaan pohjan, mut tänään laitoin puol desii enempi nestettä ja sen myötä jonnin verran enemmän jauhoja, jotta sain koko pellin kokoisen pizzan. Pussin ohjeella perinteinen iso uunipeltini ei peittynyt kauttaaltaan vaikka painelin sen ihan melkein millin ohuiseksi.

Koska toi durummi ei oo semmoinen sitkeä jauho, on taikinapallero hemmetin helppo levittää pellille. Vähän ku jotain piirakkataikinaa vaan painelis. Maku on HYVÄ! Rakenne on HYVÄ! Ja on siis tosi helppo tehdä tooosi ohut ja rapea pohja. En edes lähtis tästä taikinasta tekemään mitään paksunpaksua pannupizzapohjaa, sillä siihen hommaan vehnisjauhot on omiaan.

Tässä alla on nyt tuo jauhopussin resepti, jota suosittelen jos haluut pellille ison pyöreän pizzan, muttet koko pellin kokoista. (Jos lisäät tohon 0,5dl enemmän vettä ja ripauksen enemmän jauhoja, saat koko pellin!)

Pizzapohja Durumvehniksistä
(Tämä ohje on kopioitu suoraan Myllyn Paras Durumvehnäjauhopussista)
1½ dl vettä
15 g hiivaa (itse käytin kuivahiivaa vastaavan määrän)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä (laitoin oliiviöljyy)
n. 3dl durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli (tai ihan vaan painele!) taikinasta yksi iso tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 minuuttia.

PS. No hitto. Nyt kun tuli luettua tuo ohje kokonaan kun kirjoitin sen tähän, niin huomasin etten itse kohottanut pohjaa enää painelun jälkeen. Tuli silti tosi maukasta pitsaa!

Ei kommentteja: