torstai 28. marraskuuta 2013

Dippaa Leipää!


Tossa männämännä viikolla paistelin uunissa esipaistetun ciabattan (by Pirkka koska it's the best), leikkelin sen kuutioiksi ja dippailin niitä niin hyvässä maustetussa oliiviöljyssä että taju lähti hetkeksi, enkä herättyäni enää tiennyt mikä päivä on. (Ja vasta nyt pari viikkoa myöhemmin muistin koko tapahtuman koska löysin vahingossa kuvia.)

Kuten huomata saattaa, valkosipulia on paljon enkä jaksanut nypertää sitä kovinkaan hienoksi muruksi. Valkosipulipuristinkin oli tiskivedessä lillumassa, mutta hyvää tuli vaikka kynnet olivatkin seassa isoina köntteinä. Tää ois kiva iltapala vaikka viikonlopuks telkkuillan ääreen, salaatin kera tai alkupalana kunnon sapuskaa odotellessa.

Dippi Leivälle
Huom: annostele ainesosat ihan sen mukaan kuinka paljon mitkäkin maut sua miellyttää ja sitten:
Lirauta pieneen kippoon
* oliiviöljyä
* balsamicoa
* hienonnettua/murskattua valkosipulia
* suolaa & pippuria myllystä
* jotain kuivattua yrttiä, kuten: oregano, jokin italialainen maustesekoitus taikka vaikka pizzamaustetta
* ja sitten vaan dippailemaan! (Lämmitä vähän leipää, ellei se ole vastapaistettua ja lämpöistä.)

PS. Toi balsamikko on aivan älytöntä. Tarvii miettiä nyt mihin kaikkeen sitä voikaan roiskutella.

Ei kommentteja: