4.6.2016

Rapeat Lämppärit (Vegaaninen)


Lämppärit eli lämpimät leivät! Monet ovat aikojen saatossa vääntäneet niitä iltapalaksi ja rouskuttaneet telkkarin ääressä, mutta lämppärit on tietty oivallisia myös viikonloppujen aamupalana.  Rapsakat lämppärit valmistuu myös grillissä siinä samalla kun paistelee muita herkkuloisia. Lämppärin teko ja syönti ei siis katso aikaa tai paikkaa!

Tässäpä esittelen neljä erilaista lämppäriä, joita maistelin näin lauantaiaamuna. Käytin leipänä kaupasta ostettua esipaistettua ciabattaa, mutta eiköhän mikä tahansa leipä sovi tähän hommaan. Täytyy sanoa, että ehkä vähän yllättäen tuo makea versio oli mun lemppari lämppäri, vaikken se suurin maapähkinävoin ystävä olekaan.

Pestolämppäri
- Voitele leipäsiivu pestolla (käytin tässä chilillä höystettyä pesto arrabbiataa), lado päälle kirsikkatomaattisiivut ja rouhaise pintaan lopuksia hieman mustapippuria ja suolaa.


Sienilämppäri
- Laita leivälle juustosiivu (käytin kasviperäistä: Violife with herbs) ja sen päälle oliiviöljyllä kevyesti pinnaltaan sivelty sienisiivu. Lisää vielä ripaus suolaa ja pippuria.


Kreikkalämppäri
- Murusta leipäsiivulle kreikkalaistyyppistä juustoa (käytin: kasviperäistä Violifen greek style sheese) ja lado sen päälle kirsikkatomaattisiivuja ja oliiveja. Lisää suolaa, mustapippuria ja oreganoa sekä pieni liraus oliiviöljyä. Voit halutessasi lisätä myös esim. punasipulia.


Mansikkalämppäri
- Voitele leipäsiivu maapähkinävoilla (käytin makeuttamatonta luomua maapähkinävoita) ja lado päälle ohuet mansikkasiivut. Ripottele halutessasi pintaan sokeria. Lisää päälle paiston jälkeen vielä lusikallinen hilloa. Käytin itse tekemääni raparperimansikkahilloa... Nam.


Paista leipäsiivut n. 200-225 asteisessa uunissa n. 10min tai kunnes leipien reunat ovat sopivasti rapeutuneet.

Ei kommentteja: