maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ravunpyrstösalaatti Limekastikkella


Helppo ja nopee salaattivinkki tässä näin. Tee kotona tai töihin, arkeen tai juhlaan. Mä tein ihan näin maanantain kunniaksi.

Ravunpyrstösalaatti Limekastikkeella

Salaattiin tarvitset:
- salaattisekoituksen johon voit pilkkoo esim. seuraavat ainekset: salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa ja kaikkee muuta mitä keksit esim. kevätsipulii, oliivei, avokaadoo, omppuu... mitä vaan! Ravun kaverina maistuis myös keitetty muna.
- ravunpyrstöjä (mulla oli Pirkan ravunpyrstöt liemessä)

Kastikkeeseen tarvitset:
(HUOM! Mitat on yhteen annokseen.)
- 1tl oliiviöljyä
- puolikkaan limen mehu (tai maun mukaan)
- tilkkanen hunajaa
- herbamaree (tai aromisuolaa)
- mustapippuria
- chiliä (tuoreena, kuivattuna, jauheena, rouheena) maun mukaan joko ei yhtään, tosi paljon tai jotain siltä väliltä.


Kokoa salaattiainekset lautaselle ja valuta ravunpyrstöistä liemet pois. Kuivaa pyrstöjä hieman esim. asettamalla ne talouspaperille kellimään.

Laita kastikkeen ainekset pieneen kippoon ja sekoita hyvin haarukalla. Tarkista ja korjaa makua tarpeen mukaan. Sekoita kastike ja pyrstöt keskenään ja kippaa ne sitten salaattipedille. Valmista tuli!

Ei kommentteja: