lauantai 4. elokuuta 2012

Tee savulohipiirasta niin ei mistään kiikasta


Lohi on hyvää ja tekee sulle hyvää! Siispä sitä kannattaa syödä. Tee vaikka lohipiirakka, kuten minä tein lauantain herkuksi:

Savulohipiiras, this is what you need:
Pirkka piirakkataikinalevy (pakaste)
Juustoraaste 150g(emmendaalenii)
Nippusipulia varsineen päivineen, 2-3kpl
Savulohta n. 300g
Tilliä (paljon)
Paprikaa oman maun mukaan
Kolme dikkiä
2dl 7% ruokakermaa
Pippuria

Yks paketillinen taikinaa riittää about puolen pellin kokoseen piirakkaan. Ei tuu paksu pohja mutta kuka semmost paksuu jaksaa jauhaakaan? Siihen sitten voi kerroksittain lisätä täytteet. Viimeisenä kaada päälle kermadikkipippuri-seos, myös juustoraastetta jätin päälle hieman, mutta suurin osa sisuksissa. Suolaa ei tarvi mihinkään lisätä koska savulohi on niin kovin suolaista jo ite ja juusto myös. Uuniin 225, 35min. NAMMs...

Kuvassa lisänä salaattia (frisee,tompsu,kurkku,paprika,sipuli) ja Lidlistä ostettua tzatzikisoossia. SUOSITTELEN, koska maistu just siltä että dippaan siihen porkkanaa vaikka huomenna. Se on iso kanisteri ja sitä voi vetää vaikka minkä ruuan kanssa. Purnukka on tosi iso, oisko siinä 500g.

Ei kommentteja: