5.8.2012

Rabarbärgin mehu


Tein Leilan (se Leila leipoo -Leila siis) innostuksesta raparperimehuu. Oikein kivaa ja raikasta tuli ja siis hyvää. En muistanu Leilan reseptii joten tein tähän tappaan:

Raparbärgin mehu
1 litra raparperiä
0,5 litraa vettä
1 dl sokeria ja rapiat
½ sitruunan mehu

Toimi näin: Keitä paloiteltuja raparberejä about 15min. Älä sekoita missään vaiheessa. Sitten kaada nämä siivilään lorisemaan. Elä käy painelemaan niitä vaan anna valutella omaan tahtiinsa. Lisää vielä kuumana olevan mehun sekaan sokeri ja sitruunamehu ja sekottele jotta sulautuvat sekaan! Valmis! =)

Lantrasin siihen tyyliin itse, että puolet tätä mehuu ja loput puolet jääkylmää vettä! Kyllä kelpaa. Varmaan sais jonkun maistuvaisen rinkinkin tällä tehtyä, mutten voi kun ei ole viinaa jemmassa. Jos oisin muistanut, niin oisin laittanu sekaan pari mansikkaa väriä tuomaan, mutta koska raparpereiskii on punasta niin tuli tommost hennon punaista väriä mehuun.

KANTSII tehä ehkä jos luulee tykkäävänsä, koska on niin nopea juttu että hohhoijaa. Eihän tosta tuu kun puol litraa lantrattavaa mehua. Jos sul on rapskuja enempi, niin voit tehdä vaikka tupla-annoksen. Säilyypi hyvänä kuulemma viikon tai pari. ENJOY!

PS. Kuvaan pääsi näköjään myös tällä hetkellä ainut viherkasvini. Sain sen 30v. lahjaksi reilu vuas sitte. Sillon se oli vähän tuuhevampi, taitaa tehdä nyt jo kuolemaa.

PPS. Kukkapäivitys: kukka on jo kuollut ja kuopattu t. 32v ihminen. :(

Ei kommentteja: