8.8.2012

Little Fish Cakes - ööö.. eli kalapullat


Hellurei! Se on viikko jo puolivälissä ja näin poispäin.

Sain just inspiksen tehdä viimenään kalapullia! En ollut tätä ennen koskaan tehny niit kun mietin aina vähä että uittu mikä sählinki siit tulee... mut ei siit mitään tullu. Kattelin reseptejä jokin aika sit netist ja näin semmosen jossa kala kypsennettiin ENNEN ku tehään se taikina. Eli sillä tyylillä tein. En seurannu mitään reseptineissöniä, mutta kaikki jokka osaa lihapallotkin tehä osaa myös tän eli......
(HUOM! Tein näitä myös toistamiseen ja siitä löytyy informeissönit täältä: Fish Cakes 2.0)

Fish Cakes -ainekset:
- pakastealtaasta seitifileitä (tms)
- sipulia
- tilliä
- en dik
- korppujauhoa
- hieman vehnäjauhoja
- sitruunapippurii
- suolaa (merisuolaa, herbamaare, whatever u got)
- ööö.. tulikohan viel muuta

Sit toimi tähän tapaan:
* KEITÄ haluamasi määrä seitifileitä kypsäksi. Ei mene ku varmaan 10min.
* Mausta keitinvesi tillillä pippurilla ja heitä vaik puolikas sipulikin sekaan.
* Sit kun se on kypsä ja jäähtyny sopivasti ni muussaa se muussiks.
* Sit teet taikinan eli vedät vaa kaikki ainekset sekasin kuten lihapullataikinassakin. Koostumuksen ei tarvi olla mikään hemmetin paksu ja jäykkä. Kalan lisäks muita ainesosii voi käyttää esim ihan vaan sen verran että massa pysyy koossa. get it? Sit siit tulee kalaisa.

NÄIST TULI TODELLA HYVÄT! Lisukkeeks tein kermaviilisörsselin jossa mm. koktailikurkkuu jne. Ja muutaman katkiksen lämppäsin jälkilämmöillä pannulla kera sipulin.

Ens kerralla kyllä teen kalaisammat vaikka ei näissä mitään vikaa oo. Jokin muukin kala toki kävis hyvin ja paremminkin. Kantsii maustaa hyvin että on makuu! HUOM: paistele voissa/öljyssä sillee että tulee mukava rapsakka pinta. Kala on kypsää jo eli sitä ei tarvi stressaa mut kivahan se on jos jauhot ja dikki saa myös kypsyy.

SUOSITTELEN TÄTÄKIN. KOKEILKAA ROHKEASTI! ps. keitin myös potut.

Ei kommentteja: