7.3.2016

Pitkät & Tuliset Kanasuikaleet


Nyt on sillälail', että tuli aika hyvää ja myös kivan näköistä syätävää! Nää pitkät ja tuliset kanasuikareet voi herkutella monella tapaa. Itse kiskoin naamaan salaattipediltä, mut yhtä hyvin nää voi syödä myös riisi- tai nuudeliläjän päältä tai tunkea esim. patongin väliin. Pääasia on kuitenskin se, että testaat tätä. You won't be disappointed!

Pitkät & Tuliset Kanasuikaleet

Tarvitset:
- 300 - 500g broilerin fileepihviä (tai miksei jotain muutakin osaa broilerista)

Marinadiin tarvitset:
- ½ dl oliiviöljyä
- yhden limen mehut (eli vajaa 1dl)
- hieman vajaa ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 2 tl kuivattu murskattu chili
- 2 valkosipulin kynttä raastettuna/hienonnettuna

Leikkaa broiskut siten, että saat niistä mahdollisimman pitkiä ja ohuita suikaleita. Leikkasin ensin pitkittäin suikaleiksi ja sitten vielä suikaleet laihemmiksi, eli kahteen osaan. Laita suikaleet pakastepussiin odottamaan marinadia.

Mittaa kaikki marinadin ainekset pieneen kannelliseen purkkiin, sulje kansi huolella ja ravistele kunnes kaikki on sekaisin. Kaada marinadi kanasuikuroitten sekaan pussiin, sulje pussi huolella. Muussaile sitten pussia käsissä niin, että marinadi tavoittaa kunnolla kaikki suikaleet. Laita jääkaappiin marinoitumaan. Mä annoin marinoida pari tuntia, mutta jos sulla on aikaa eikä maha murise, niin voit antaa marinoitua pitempäänkin.

Kun marinointi on saatettu päätökseen, laita pannu kuumaksi ja nostele suikaleet marinadista siihen tirisemään. Paista kunnes ovat kypsiä, ettei tule salmonellaa tai muitakaan huolia. Ja sitten vaan suu taas auki.

PS. Pahoittelut edelleen kuvien laadusta, en oo saanu aikaseks katteltua osaanko korjata kamerani (lol), saatikka ostaa uutta.

Ei kommentteja: