15.3.2016

Kinkku-Quesadilla Kaikilla Mausteilla


Que pasa? Pasa nada, paitti kinkku-quesadilla kaikil mausteil! Nyt käpälä ylös kuka ottaa makkispekkikset (eli makkaraperunat) kaikil mausteilla grillil? Varmaan aika moni. Pari kertaa oon minäkin ottanu ja se on kyllä aina omanlaisensa makuelämys. Jos käyt autolla hakemassa tai muutoin kuskaat sitä gurmeeta jonkun muun autossa, haisee se auto ainakin seuraavat kaks viikkoo makkispekkiksille. (Jos oksennat ne penkeille: kaks vuotta.)

Mutta asiaan. Jos et oo ikänäs tehny quesadilloja, eli pannulla paisteltuja tortillalettuja mieluisillas täytöksillä, niin tästä makukombosta on hyvä aloittaa. Tämä on todellinen makumatka suomalaiseen snäkärijonoon, josta meksikolainen quesadilla-kansa ei tiä mitään!


Kinkku-Quesadilla Kaikilla Mausteilla
Tarvitset:
- tortillalättyjä (käytin täysjyväversioo)
- juustoraastetta (käytin sinist emmentaalii)
- kinkkusiivuja (käytin ylikypsää loimukinkkua)
- (sinappi)kurkkusalaattia
- sipulia
- aurajuustoa
- tilkka öljyä paistamiseen

Ja sitten: Levitä lettu ja kokoa siihen täytteet juustoraasteesta aloittaen. Sitten voit joko flipata lätyn puolikuuksi tai iskeä päälle kokonaan uuden letun. Läväytä pannu tosi kuumaksi ja paista nopeesti molemmin puolin kunnes pinta on rapea ja ruskistunut. Leikkaa annospaloiks ja heitä huiviin!

2 kommenttia:

piitu kirjoitti...

Huikee huikee! Oispa ny tollanen.

mapsu kirjoitti...

Tee viikonloppuun vino pino! Mä teen huomenna tonnikalaversion kerta lettupakka on auki 👆