perjantai 19. helmikuuta 2016

The Best Motherfucking Broileripastavuoka


Noniin! Olen joskus älyhyvää broikkuvuokaa blogannut, mutta kun aloin katsomaan tarkemmin, vaikuttaa siltä että oon tehnyt sen päissäni, todella väsyneenä tai aivan liian innostuneena.

Saanen siis esitellä vuoden 2016 broikkupastavuuan, joka on niin hyvä että pomppaat katosta läpi heti kun ensimmäinen haarukallinen laskeutuu kielellesi! Suositten tätä ja kaikkia niitä versioita joita tästä teetkään oman makus mukaan sävellellen. Mmmmmsmak!


The Best Motherfucking Broikkupasta
(Tässäkään pöperryksessä mittayksiköillä ei ole niin väli, alla on vaan suuntaa antavat suositukset)

Kastikkeeseen tarvitset:
- öljyä paistamiseen
- 1 sipuli
- 300g broikkua suikaloituna
- maun mukaan paprikaa pilkottuna
- muutama kirsikkatomaatti (kastikkeeseen ja koristeluun)
- 2dl kermaa (käytin vakkariani 7% feikkikermaa, voit käyttää myös vaikka 2dl kookosmaitoo)
- ½ - 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- mausteita maun mukaan kuten: curry, valkosipuli, suola, pippuri, broikkumauste, mustapippuri, kuivattu persilja, chili.. whatever you want!)

Mitä muuta tarvitset:
- kypsää pastaa
- juustoraastetta pinnalle

Tee aineksista herkullinen kastike! Aloita paistamalla broikkuja öljytilkassa. Kun ne ovat sopivasti pinnalta kypsyneet, lisää sekaan silputtu sipuli ja pienitty paprika sekä puolikkaat kirsikkatomaatit ja pyörittele lastalla kaikki sekaisin. Lisää joukkoon mausteet, sekoita ja kaada joukkoon kerma ja parmesaanijuustoraaste. Anna kastikkeen muhia, tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Kastikkeen muhiessa voit kypsytellä pastat. Pastan mallilla ei ole niin väliä, itse käytin tällä kertaa tommosia paksuja pötiköitä. Mikä tahansa pasta kelpaa! Valuta kypsät tai aldentet pastat, kaada ne kastikkeen joukkoon ja sekoita. Kumoa hela hoito uunivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta ja ohueksi leikattuja tomaattisiivuja. Paista 250 asteessa, kunnes vuoka näyttää herkulliselta (eli kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä pintaan.)



Ei kommentteja: