sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Mausteinen Tonnikalasoossi & Naan-leivät


Mulla on käynnissä vaihe, jossa lusikoin currytahnoja joka safkaan. Eikähän siinä mitään ongelmaa ole, sillä tästäkin sörsselssönistä tuli hitsin hyvää naan-laivän kanssa syötynä.

Naan-leivät leivoin Hellapoliisin reseptillä, joka löytyy hänen sivuiltaan täältä: linkki reseptiin.
Tein täysin ohjeen mukaan ja todella hyvää leipää tuli! Naan-leipä on kuitenkin mun kokemusten mukaan hieman erilaista, mutta kyllä kelpaa syödä tuotakin. Ehkä ihan ymmärrettävää, ettei tämmönen kotikokkii saa aikaiseksi samanlaista herkkua kuin intialaiset immeiset.


Mausteinen Tonnikalasoossi
Tarvitset:
- öljyä paistamiseen (käytän itse auringonkukkaöljyä)
- 1 sipuli
- pala punaista paprikaa
- pala vihreää paprikaa
- pala keltaista paprikaa
- 1 valkosipulin kynsi
- n.2 rkl (tai oman maun mukaan) currytahnaa (käytin keltaista currytahnaa, mutta muutkin käy)
- maustamatonta tonnikalaa vedessä/öljyssä, liemi poistettuna
- n. 210g tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- suolaa
- liraus hunajaa tai ripaus sokeria
- tuoretta korianteria mikäli mahdollista
- lisää muita mausteita oman maun mukaan, esim mustapippuri

Toimi näin
Laita kuumalle pannulle tilkkanen öljyä ja laita paistumaan pieneksi pilkotut sipuli, paprikat ja valkosipuli. Anna paistua kunnes koko konkkaronkka on sopivasti pehmentynyt. Lisää sen jälkeen sekaan pari ruokalusikallista curytahnaa ja sekoita.

Laita kotvan kuluttua sekaan myös tonnikalat, tomaattimurska ja hieman vettä. Anna porista hiljalleen. Maista jonkin ajan kuluttua ja lisää sitten tarpeen mukaan suolaa, pippuria ja makeutta hunajan tai sokerin muodossa. Anna soosin porista, kunnes liemi hieman paksuuntuu ja kaikki alkaa näyttää valmiilta. Lisää lopuksi sekaan hienonnettua korianteria ja soossi on valmis nautittavaksi.

Voit keittää soosin kaveriksi riisiä tai syödä sellaisenaan esim. naan-leivän keralla. Yum!

2 kommenttia:

piitu kirjoitti...

Hyvä mähnä oli! Tunahässäkän siis tein. Nyt niistän ku viimestä päivää, tein aika tulisen! On niin hyvää, että lappaan suoraan lusikalla vaan suukkii skipaten leivät sun muut.

mapsu kirjoitti...

Nammmm.... kiitos hyvästä kommentista! Teen tätä itekin uusiks heti kuhan oon eka vetänyt sushiöverit tänään. :P