torstai 16. heinäkuuta 2015

Victoria Sponge Cake Metsämansikoilla


Kuningatar Victorian suosikki oli tämä kakku kuulemma aikanaan kera afternoon tea! Kyseessä siis mikäs muukaan kuin Victoria sponge cake. Helppo ja nopea kuin mikäkin, toisin kuin Victorian pitkä ura kuningattarena.

Tässä ekaks linkki YouTube-videoon josta resepsuunin vohkin. Näitä kakkuloisia olis tarkoitus tehä kaks kipaletta ja laittaa ne päällekäin, mut mä en niin isoo kerroskakkuu nyt tarvinut, jotenka puolitin ohjeen.
YouTuben videoresepti: Victoria Sponge Cake


Kirjoittelin alle reseptin mitat kokonaisena ja myös puolikkaana. Sen verran muutin reseptiä, että vaniljalitkun sijaan käytin vaniljasokeria. Suosittelen erittäin lämpimästi tätä simppeliä kakkua. Ja kun homma on hoidettu niin sit vaan kahvit tai teet tulille ja herkuttelemaan pikkurillit pystyasennossa!

(Herkuttelun taustalle kandee muuten laittaa pyörimään Victoriasta kertova leffa! Esimerkiksi Nuori Victoria tai Mrs. Brown tai vähintäänkin jakso Kahden kerroksen väkeä, Downton Abbeyä taikka vaikka Mr. Selfridgeä, jotta pääsee suhtkoht vanhentuneeseen tunnelmaan.)


Victoria Sponge Cake

Yhden kerroksen tekemiseen tarvitset:
- 110g voita / margariinia
- ½ cup (= 1,2 dl) hienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 cup (= 2,4 dl) vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 munaa

Täyte/koristelu:
- kermavaahtoa
- mansikkahilloa
- tuoreita mansikoita / tomusokeria

1. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää sekaan munat yksitellen välillä tasaiseksi vatkaten.
3. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa tasaiseksi.
4. Paista n. 20x20 cm kakkuvuuassa 175 asteessa 25-30 min
5. Anna kakun jäähtyä täysin.
6. Leikkaa kakku keskeltä kahtia tai sahaa kahteen osaan korkeussuunnassa.
7. Levittele kakulle mansikkahillot ja kermavaahto ja nosta toinen kimpale päälle.
8. Koristele pelkällä tomusokerilla, tai kuten minä: lättää vielä päällekin kermavaahtoa ja metsämansikoita.

PS. Jos sulla on tapana kostuttaa täytekakkusi ennen täyttämistä, voit kostuttaa myös tämän. Esim.maidolla tai marjamehulla.


Victoria Sponge Cake
Kahden kerroksen tekemiseen tarvitset:
225g voita / margariinia
1 cup (=2,4 dl) hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 cups (=4,8 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 munaa

Täyte/koristelu:
- kermavaahtoa
- mansikkahilloa
- tuoreita mansikoita / tomusokeria

1. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää sekaan munat yksitellen välillä tasaiseksi vatkaten.
3. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa tasaiseksi.
4. Jaa taikina kahteen n. 20x20cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteesa 25-30 min)
5. Anna kakkujen jäähtyä täysin.
6. Levitä toisen kakun päälle mansikkahillot ja kermavaahdot ja nosta toinen kakku päälle.
7. Koristele pelkällä tomusokerilla taikka kuten minä: lättää vielä päällekin kermavaahtoa ja metsämansikoita.

PS. Jos sulla on tapana kostuttaa täytekakkusi ennen täyttämistä, voit kostuttaa myös tämän. Esim.maidolla tai marjamehulla.



Ei kommentteja: