20.5.2014

Kampasimpukoita, Katkarapuja & Nuudelia Kermaisessa Kastikkeessa


Nyt massussa lepää herkkuruokaa, sillä kampasimpukat päätyivät sinne pannun ja muutaman muun toimenpiteen kautta suit sait sukkelaan. Vähän tuli tossa hiki pintaan kokatessa, mutta ei sen niin väliä näin kesäkuumalla. Jos et jaksa kermasoosseja alkaa vääntämään, niin tsekkaa vieläkin simppelimpi kampisresepti tästä: Helpot Kampasimpukat

Mut näin syntyy tämä tän päivän herkkusoossi:

Kampasimpukoita, Katkarapuja & Nuudelia Kermaisessa Kastikkeessa
Tarvitset:
(Tämä satsi ruokkii pari ihmistä.)
- 1-2 salottisipulia
- pari valkosipulin kynttä
- voita paistamiseen
- 0,5 dl valkoviiniä
- 2 dl 7% kasvisrasvasekoitetta taikka sitten ihan kermaa
- suolaa ja pippuria
- nuudelia
- kampasimpukoita (käytin Rainbown kampiksii 150g)
- "isoja" pakastekatkarapuja niin paljon kuin tahdot
- ruohosipulia koristeluun <3


Ja sit lähtee:
1. Keitä nuudelit melkein kypsiksi ja laita odottelemaan johonkin astiaan sivummalle. Ei hätää jos se köntsääntyy, sillä se heitetään lopuks soosin sekaan jossa se taas vetreytyy ja kypsyy just hyväks.
2. Ota kattilamainen pannu (wot?) ja laita sinne pikkusen voita ja kuullota siinä sitten hienonnetut salottisipulit ja valkosipulit. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.
3. Lisää sipuleitten niskaan valkoviini ja anna poreilla ja paksuuntua rauhassa.
4. In the meanwhile: Aloita viereisellä pannulla paistelemaan kampasimpukoita: kuivaa kampikset ja mausta suolalla ja pippurilla ja iske pannuun jossa voi odottaa jo sulaneena. Paista pakkauksen ohjeen mukaan, eli meikäläinen n. 4min per puoli. Kun aika on täysi niin ota kampikset pois liedeltä.
5. Kampiksien paistuessa: lisää sipulivalkoviini-soossin sekaan 2 dl kermaa. Anna muhia ja poreilla mukavan paksuksi. Maistele ja mausta kastiketta tarpeen mukaan.
6. Siivilöi kastike ja laita takaisin kattilaan. (Mut älä siivilöi jos ne sipulit siellä seassa ei sua haittaa. Mä siivilöin tänään, sillä leikin prinsessaa.)
7. Lisää soossin sekaan katkaravut, jotka sulavatkin sinne tuossa tuokiossa.
8. Lisää perään myös kampikset ja nuudelit ja anna muhitella ihan 1-2min.
9. Voit säästää muutaman kampiksen koristeeksi ja leikellä ruohosiplaa myös jotta tulloo nättiä.

Hyvää tuli, mutta minkäs teet! :--)


Kampiset kuivattelemassa:


2 kommenttia:

piitu kirjoitti...

Kiinnostais toi simupukoiden koostumus suussa ku purasee? onko vittumainen? onks kiinteä vai löllö ja pitääkö jauhaa vai meneekö halki kertapurasulla? voiks verrata mihinkään? vähä pelottaa noi, ku en oo maistanut koskaan, mut kiinnostais.

mapsu kirjoitti...

Ei oo vittumainen! Ei oo kiinteä eikä löllö eikä pidä jauhaa. Kai se muistuttaa jotain kalaa se koostumus hmm, koska ei se lihaakaan oikein muistuta. Menee kerralla halki. Sit lienee kumipallo jos ihan liikaa ylikypsentää.

Eetukin söi kaks pientä simpukkaa ilolla. \o/ (Eikä nuo sisällä mitään roskaa mikä narskuis hampais, kuten jotku muut simpukat eikä muitakaan sattumia. Eikä oo limainen eikä haise.) Kivoi ja söpöi ovat!