sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Chili Con Carne


Tässä tulee chili con carne Safkablogin tapaan. Muistin tuossa onnekkaasti, että mulla on pakastimessa pikkunen nökö jauhelihaa jemmassa ja mitäs siitä muuta vois tehdä kuin chili con carnen. Tässä soossissa pitäs olla mukana myös paprikaa, mutta mulla ei löytynyt sitä kuin jauhettuna pussissa, joten nyt mentiin niillä aineksilla mitä löytyi.

Chili Con Carne
Tarvittavat ainekset:
- 200g naudan paistijauhelihaa
- pieni sipuli
- chiliä pilkottuna oman maun mukainen määrä(laitoin punaista & vihreää)
- valkosipulia parin kynnen verran
- öljyä paistamiseen
- 200g tomaattimurskaa/sosetta/kastiketta
- vettä n. 1-2dl
- maissia noin 1dl
- 200g kidney beans
- mausteita: suolaa, pippuria, paprikajauhetta paljon, chilimausteita yms mitä sulta löytyy
- liraus siirappia/hunajaa/sokeria

Ja näin se syntyypi:
- Lirauta pannulle öljyä ja pyörittele siinä sipulia, chiliä ja jauhelihaa
- Heitä mausteita oman harkintasi mukaan
- Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi
- Lisää sekaan jäiset maissit
- Kiehuttele rauhassa kymmenisen minuuttia raollaan olevan kannen alla
- Lisää sekaan kidnay-pavut (ja tarvittaessa vettä mikäli soosi on jo liian paksua)
- Anna muhitella vielä toiset kymmenisen minuuttia tai vaikka parikytäkin minuuttia
- NAUTI

HUOM! Jos tykkäät lirummasta soosista, niin tee tästä lirumpaa, jos tykkäät paksusta niin laita vettä todella vähän ja muhittele mieluiseksi.

HUOM2! Chiliä syödään lusikalla eli luskalla!

Lisukkeena voit vedellä vaikka riisiä tai mitä vaan mielesi tekee. Itse maiskutin tätä halkaistun tacoveneen kera. Voit myös iskeä uunivuokaan tortillasipsejä (vai mitäs ne on) ja kaataa soosin päälle, ripotella juustoraasteet pintaan ja paistella kuumassa uunissa kunnes juusto on sulanut.

1 kommentti:

Jere Leino kirjoitti...

Ei, ei ja ei.. Chili con Carneenhan on olemassa yhtä monta reseptiä kuin tekijääkin. Yhteistä kuitenkin kaikille on juustokumina eli jeera, joka pitää maistua CCC:sta.

Perus CcC:n reseptiin siis kuuluu aina:
-Chili
-Liha
-Tomaatti
-Pavut
-Sipuli
-Valkosipuli
-Jeera
-Suola
-Mustapippuri
(itse lisään)
-Fariinisokeri
-Laakerinlehti
-Lime
-Oliiviöljy

Lisäksi CcC:n kanssa ei kuulu tarjoilla riisiä. Se syödään sellaisenaan lusikalla kulhosta. Chilinä käytän itse useimmiten joko Capsicum Chinensen lajikkeita, kuten Orange habaneroa, Caribean red habaneroa, Madame Janetea tai Capsicum Pubescensin lajikkeita, kuten Turbo pube, Red Peruvian Rocoto tai vakka Manzano Rojo.