5.10.2013

Kuharullat & Pottumuussi



Oh man, kerron teille pian kuharullista. (Huom: älä tee äskeisestä sanakäännöstä.) Ensin kuitenkin mainittakoon, että mulla on pari tai ainakin yks bloggaus jonka tuhrustan myös tänään, sillä en ehtinyt viime viikon aikana laittaa esille. Mutta anywho, tässä tulee kuharullat.

Menin taas ostamaan kuhaa tossa eräänä päivänä, vaikka se on hieman tyyristä tavaraa. Hyväähän se on, vaikkakin todella hento maultaan. Pelkän semmoisenaan paistamisen sijaan rusikoin kaverit rullalle kuin makuupussit ja muhittelin tosi herkullisessa kermakastikkeessa vähän niiku näin:

Kuharullat
Ekaks: tarvittavat ainekset ovat
- pari kuhafilettä
- suolaa, pippuria (sitruunapippuria jos siitä tykkäät), kuivattua tilliä (tai tuoretta)
- kermaa (käytin vakkariani Pirkan 7% kasvisrasvasekoitetta, käyttäkää mielellään ehtaa kuohukermaa :P)
- hieman voita
- ruisjauhoja


- Aseta fileet lautaselle ja rouhi pintaa suolaa ja pippuria ja sitten vielä tilliä.
- Kääräise fileet rullalle ja iske niihin pari-kolme hammastikkua jotta pysyvät rullalla.
- Töpsyttele pintaan hieman ruisjauhoja ja vielä rouhaisu suolaa.
- Paista voissa melkoisen kuumalla pannulla rullan pinta nätin ruskeaksi.
- Huom! Kuha on vielä raakaa rullan uumenissa, joten kaada 2dl kermaa pelikaveriksi pannulle.
- Anna muhia rauhallisella tavalla raollaan olevan kannen alla kotvan aikaa.
- Kuharulliin hierottu ruisjauho paksuntaa kastiketta, joten jos tulee liian paksua niin lisää sekaan maitoo tai luraus vettä.
- Maista kastiketta ja lisää suolaa, pippuria ja tilliä makusi mukaan.
- Lisää mukaan myös muutama katkarapu -> tuovat paljon makua kastikkeeseen ja muuttuvat itsekin herkullisiksi.
- Anna muhinoida kypsäksi
- Vedä hammastikut huitsin nevadaan ennen tarjoilua, ettei kukaan niele niitä.
- Tarjoile pinaatilla kaunistetun pottumuussin kera.

Ei kommentteja: