13.10.2013

Lisuke Ruusukaalista, Parsakaalista & Purjosipulista


Tässä herkullinen ja simppeli lisukevinkki. Söin tätä itse lihamurekkeen ja herkkusienikastikkeen kera ja tuli melkein tippa linssiin. Sniif! (Itku tulee kohta siitäkin, että kamera on edelleen karussa ja jouduin kuvaamaan tämänkin ilmestyksen perunalla.)

Itse tykkään ruusukaalista myös kokonaisena keitettynä/höyrytettynä. Siinä hommassa kannattaa olla tarkkana ettei mene ylikypsäks ja samanlaiseks ällötykseksi kuin mitä peruskoulussa (minun aikanani) tarjoiltiin. Tällee suikaleina paisteltuna tulee aivan järettömän hyvvää ja se on vieläpä näin helppoa:

Ruusukaaliparaskaalipurjosipulilisuke
Tarvittavat ainekset:
- paketillinen ruusukaaleja (tuoreita)
- maun mukaan purjosipulia
- parsakaalia
- suolaa
- pippuria
- voita/öljyä/margariinia paistamiseen

1. Laita paistinpannu kuumenemaan ja iske pannuun nokare voita tms. (Tätä safkaa ei tarvi käryttää huippukuumalla pannulla, vaan hitaahkosti kypsytellä esim "nelosella" ja lopuksi "kolmosella".)
2. Leikkaa ruusukaalit suikaleiksi. Eli: ota kiinni ruusukaalin juuripäästä ja siivuta siitä vaikkapa noin puol senttiä paksuja siivuja. Heitä loppuun jäävä kuiva "kanta" poijes
3. Viskaa ruusukaalit pannulle ja pyörittele iloisesti
4. Pilko parsakaalia ja lisää pannulle
5. Siivuta sekaan myös purjosipulia ja lisää mukaan kotvasen kuluttua (kaalit tarvivat pannulla enemmän aikaa kuin purjosipuli)
6. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria ja pyörittele kunnes kaalit ovat sopivasti pehmentyneet.
7. ÄLÄ ylikypsytä =)

Tarjoile tätä ihan minkä sapuskan kanssa lystäät! Meikäläinen tosiaan maiskutti lihamureketta. Mmmm...

Ei kommentteja: