24.3.2013

Fish Cakes 2.0TERVEEEeee... Tein juurikin äsken kalapiffit uusiks. Joskus oliskohan ollu viime kesänä kun ekan kerran tein ja nyt tein uudestaan ja tuli entistäkin parempi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAIKKIEN on pakko koittaa tehdä näitä, koska nää on hyvät ja muhevat ja kala is good for you.

Jotenka tässäpä nyt kerron suht tarkalleen miten tein ja näin tulee nämä tehdä jatkossakin. (Lisukkeena porkkanaperunaPYREE kuten kokit sanois, sitten kananmuna koska eka mun piti tehdä kananmunakastike mut teinkin sitten kallaa, sitten nopea juustoinen vaalea kastike ja tompskuu ja kurkkua and that's it. Kattavampi kuva annoksesta alempana.)

Fish Cakes 2.0
200g seitiä (eli puoli pakettia, niissä kun on 400g yleensä)
1 muna
korppujauhoja (silmämääräisesti)
pippuria
suolaa
kuivattua tilliä
puolikas sipuli
juoksevaa margariinia

Keitä kala pikaisesti kypsäksi vedessä jonka olet maustanut suolalla, pippurilla ja tillillä. Keitin ehkä jotain reilu 10min. Kaada siivilään, jolloin vesi poistuu. Laita kulhoon ja rusikoi kala haarukalla pieneksi mujuksi. Vähän kuten mitä tonnikalamuju on kuten tiedät. Sitten lisää sekaan niin pieneksi silputtu sipuli kuin osaat, korppujauhoa, suolaa pippuria esim sitruunapippuria, tilliä sekä ehkä myös loraus juoksevaa margariinia sillä kala itsessään on täysin rasvatonta. Huom! Voit maistaa tässä vaiheessa seosta että onko suola ja maut kohdillaan sillä kalahan on kypsää. Lopuksi lisää sekaan muna. ÄLÄ lisää munaa tulikuumaan kalamujuun. Jos kala on hieman lämmintä niin se ei haittaa. Sekoita muna hyvin joukkoon, mikäli koostumus tuntuu liian pehmeältä voidaksesi tehdä siitä kakkuja pannulle, lisää vielä hieman korppujauhoja.

Sitten vaan teet taikinasta joko pullia ja pieniä tai isoja pihvejä pannulle jossa olet sulatellut margariinin paistamista varten. Kannattaa jättää taikina suht löysäksi sillä silloin lopputulos on pehmeä ja miellyttävä eikä kova ja kiinteä. Paista vain sen aikaa että kumpikin puoli saa kauniin ruskistetun värin. NAUTI minkä kanssa lystäät. Varmaan hyvä kalaburgerikin tästä tulis! Ja näin päin pois.

Ei kommentteja: