22.3.2013

WHOOOPIEE!!!! -> Whoopie pies



(Anteeksi kuvan huono laatu, se on otettu jollain ipadilla... huom ei minun kun mul ei oo.)

Morjenstaaaa... jonkun aikaa things to do -listalla oli whoopie pies. Ei ole enää. HEMMETIN HYVIÄ JA MAKOISIA MUTTA voi paska kun on tuhtia tavaraa! Ystävämme jenkkiläiset osaa tehdä nää sairaimmat reseptit. =) Söin yhden ja se oli liikaa kerta-annokseksi ja sitten ei tehnyt enää mieli toista. Mut mut... aion tehdä näitä vielä uudestaan joskus ja sitten teen vähän pienempiä. Ohjeen mukaan pitikin tehdä 8kpl yksittäisiä whoopeja, eli 16 tommosta puolikasta. Eli kai nää on tarkoitettu isoiksi.

Koostumus on kuin mehevistä suklaamuffareista leikattu "hatut" pois ja laitettu hattujen väliin syntiä. LOL....... TÄSSÄ ohje: cup -mitta on about 2,4dl. Ainakin minä operoin sen mukaan. Lisäksi ohjeessa lukee yksi iso muna, laitoin kaksi normaalia munaa. Muutenkin en ole niin kovin tarkka leipoessakaan mutta silti nämä onnistuivat huippuhyvin. Älä pidä liian kauaa uunissa ettei kuivu. Mulla oli just sopivan aikaa ja tuli aivan täydellisiä whoopeja. !! Kantsii koklata! <3

Whoopie pies
Laita uuni aluksi kuumenemaan 175 asteeseen.

Taikina
2 cups vehnäjauhoja
1/2 cups kaakaojauhetta
1 1/4 tl ruokasoodaa
(1 teelusikallinen suolaa, huom tätä ei tarvi sillä käyttämässämme voissa on suolaa)
1 cup kirnupiimää eli laitoin normaalia rasvatonta piimää
1 teelusikallinen vaniljasokeria tai sitä aromia sitä litkua
1/2 cup voita pehmeää (n. 113g voita tai siis leivontamargariinia)
1 cups fariinisokeria tai ruokosokeria
1 iso muna (2 kpl normaalia tai pientä munaa)

Sekoita keskenään jauho, kaakaojauhe, sooda. Vatkaa sekaisin voi ja ruokosokeri kulhossa kunnes seos vaalenee ja on mahd ilmava (about 3 min on ok). Lisää sekaan muna ja vatkaa hyvin. Lisää jauhoseos ja piimä vuorotellen. Lapikoi valmis taikina uunipellille niin että saat 16 pallukkaa. Meikä veti kaheksen kasaa per pelti koska nää vähän leviääpi uunissa. Paista 11-15 minuuttia.

Täyte
1/2 cup pehmeää voita
1 1/4 cups tomusokeria
1 cup marshmallow fluff (koko purkki meni, löysin K-supermarketista)
1 teelusikallinen vaniljasokeria

Sekoita voi ja tomusokeri keskenään hyvin, lisää marshmallow fluff sekä vanilja sokeri ja sekoita vielä n. 3min.

Kun oot leipassu whoopikakut anna niiden jäähtyä TÄYSIN. Talvella meni nyt nopiasti kun vein ulos viilenemään ja kävin Edun kaa pissillä sillä aikaa. Sitten kun ne on jäähtyneet niin laitat kunnon nokareen täytettä whoopin päälle ja isket toisen puolikkaan kanneksi. Nauti! =)

PS. Seuraavaks koitan jotain erilaista täytettä. Esim joku hillo tai banaani + kermavaahto ois hyvä. vähän meikäläisen makuun tumua toi voi-fluff-sokeri -mössö.

Ei kommentteja: