10.12.2014

Valkosipulitaskut


No oho, tässä tulee kaikkien kivojen keittojen parhaat kamut eli valkosipulitaskut. Helppoo, nopeeta ja perskeleen hyvää! Käytin helppouden maksimoidakseni taikinana niit valmiita sämpylätaikinapalleroita, joita myydään samanlaises pahvituubis kuin kroisanttitaikinaakin! Unohin ottaa paketist kuvan ennen avaamista ja nyt se on liian myöhäistä, koska avaamisen jälkeen se näyttää ihan vessapaperirullan hylsyltä.

Jos oot leipuri Hiiva ja haluut tehä itte taikinan, tee vaan. Tuossa kelpaa ihan perus sämpylä- tms taikina. Ja sitte kun se taikina on tehty niin sit katot loput ohjeet tosta alempaa!


Valkosipulitaskut

Taikina:
Osta valmista taikinaa kuten: Danerolles - 6 small white breads, tai tekaise itse jonkinmoinen sämpylä- tai pizzapohjataikina.

Täytteeseen tarvitset:
(Tästä määrästä tulee leuhka määrä täytettä n. 6-7 valkosipulitaskuun, riippuen toki siitä kuinka paljon tahdot täytettä taskuissa olevan ja siitä kuinka isot taskut sulla on!)
- ½ pakkaa Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
- kourallinen persiljaa hienonnettuna
- 2 kpl ykskyntisiä valkosipuleita (taikka maun mukainen määrä valkosipulinkynsii)
- maun mukainen määrä myös sinihomejuustoa rouheeksi rouhittuna
- tarpeen mukaan suolaa + pippuria
- ripaus sipulijauhetta

Sotke täytteen ainekset yhteen herkulliseksi massaksi. Kauli taikinapalloista noin 15cm (tai vähän vajaa) halkaisijaltaan olevia letuskoita, lappaa lättyyn täytettä ja käännä tasku kiinni kuin pasteija konsanaan.

Voitele pinta munalla ja tee pienet ilma-aukot veitsellä jottei taskut räjähdä uunissa. Paistele 225-250 asteessa kunnes pinta on kauniisti kullanruskea. Anna jäähtyy ihan hetkonen vaan jos maltat ja nautiskele esmes tomaattikeiton kera! Jam! Huoh! Nam! Huoh!

Tässä vielä kuvasarja niille jotka haluu NÄHDÄ eikä vaa miettii:

Nii joo voit tehä tost sörsselssönist myös valkosipulijoulutortun jos tahot, it's not bad u know:

Ei kommentteja: