21.12.2014

Makea Sinappi Uunissa (itse tehty, helppo, nopee, tee jouluks ja jussiks!)


Kolme yötä vielä ja sit viimeistään tarvii olla sinappii! Mut se homma hoituu helpommin kuin moni muu juttu ja tällä reseptillä tuli tosi hyvääkin vielä. Makeaa, mutta on tässä potkuakin!

Kattelin reseptejä ja etin jotain helppoo ja simppelii ja sit törmäsinkin aika alkumetreil tälle sivulle: Kotikokki. Muunsin pikkuriikkisen reseptii omaan makuun sopivammaks, mutta tuohan on varsin oivallinen pohja tehdä just semmonen sinappi mist itte tykkää.

Valmistamiseen menee vajaa tunti ja 45 minuuttia siitä ajasta seos istuu uunissa, jotenka ruumiillisen työn osuus jää tässä hommassa kohtalaisen minimiin. Tällee mää tein ton mun kännykällä kuvatun (sorry) sinapin:

Makea Sinappi Safkablogin Tapaan
Mittaa kulhoon kaikki ainekset tässä järjestyksessä ja sekoita sileäksi, niin ettei jää kökköjä:
- 8 rkl sinappijauhetta
- 10 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
*sekoita*
- 8 rkl kiehuvaa vettä
- 4 rkl rkl etikkaa
- 2 tl hunajaa, eli liraus

(Tein ekaks niin, että tein ton Kotikokki-reseptin mukaan seoksen ja sit maistoin, lisäsin makeutta ja pippuria ja siinähän se sit olikin. Maku muuttuupi tietty uunissa olon jälkeen hieman, mutta aika hyvin esim. tuon makeuden pystyy säätämään haluamakseen seosta tehdessä.)

Kaada sileäksi sekoiteltu seos sopivan kokoiseen uunin kestävään vuokaan/kippoon/kuppiin ja "paista" uunissa 100 asteessa 45 minuuttia. Ota pois uunista, anna jäähtyä ja se on siinä. Itte tykkään laittaa ihan jääkaappiin asti sinapin jäähylle. Paistoin tuon semmoses kertakäyttöisessä maksalaatikkovuuassa, ei tullut ihan piripintaan se vuoka, eli tommonen keskikokonen juomalasillinen tällä reseptillä tuleepi.

Huom! Kun sinappi tulee uunist ulos se on aika liruu, mut kuhan se jäähtyy ni se jähmettyy ihan sopivaks.

Ja siis: jos tykkäät et sinapis on valkosipulii ni laita sitä! Tai jos tykkäät jostain yrtist tai kanelista ni laita sitä. Tää on kuitenkin vapaa maa ja siispä totean että tuo pohja on hyvä pohja alkaa tekee semmost sinappii ku haluu!

Ei kommentteja: