11.12.2014

Safkablogi testaa: Uunissa Paahdetut Kastanjat


Oli ihan pakko testata uunis paahdettuja kastanjoita! Ne näyttää niin kivoilta ja hyviltä ja semmosilta että niitä syödessä tulis Tiku & Taku -olo. Mut ei oikein nyt tullut!

Mun mielestä noitten maku on aika tylsä (eli boring). Sisälmyshän näistä vaan siis syödään ja siis en tiä... mulle tuli siitä sisuksen rapsakoituneesta pinnasta mieleen vaan joku uunissa paahdettu perunan kuori ja sit sisälmys oli aika kuivakkaa, makeahkoa, mutta laimean makuista tylsyyttä.

Eli ei maha minkään, tämän testin tulos on: negative! Nyyh!

Tässä kuitenskii iisipiisi ohje, mikäli et usko mua ja tahdot itse kokeilla.... (en tosin suosittele!)

Uunissa Paahdetut Kastanjat
- Osta kastanjoita (myydään at the moment hedelmäosastolla irtomyynnissä)
- Tee ristin muotoiset viillot kastanjoiden pintaan
- Aseta viiltopuoli ylöspäin pellille
- Paista 220 asteisessa uunissa n. 30min
- Anna jäähtyä sen verta että pystyt käsittelemään kastanjoita ja tongi sormines tai jollain muulla vempaimella kuoren sisältä sisusta suuhusi.

4 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Äiti on kehunut keitettyjä kastanjoita maasta taivaisiin. Vähän vaikee uskoa, että ne olis yhtään maukkaampia. En siis yritä hankkia kastanjoita mistään vaan maistan, jos jossain tulee vastaan.

mapsu kirjoitti...

:D Hyvä päätös! Ei ainakaan omillaan ole mistään kotoisin. Sit jotku liruttaa jotain sulaa maustevoita niihin, mut empä tiiä oisko siitäkään mitään todellista apua. :P Ei maita mulle, harmi vaan. :)

Snowberry kirjoitti...

Voi ei - mulla on pöydällä pussillinen kastanjoita - ajattelin kokeilla kastanjarisottoa. Vaikutti muka hyvälle jutulle, mutta ei taida ollakaan.

mapsu kirjoitti...

Äläs ny! Ehkä se risotto on ok! Ja ei maku paha ole, mut tylsä ja mitäänsanomaton vaan 😊