23.10.2014

Perunarieskahampurilaiset


Jamjamjam! Nyt lähtee tukka, koska on niin mehevää hampparia massu täys. Vaadin, että teet tätä jossain vaiheessa elämääsi. Mielellään aika pian, sillä tämmöset pottulättyset on nopeempi ja helpompi tehdä kuin esmes sämpylät.

Jos et itse aio alentua ostamaan pottumuussijauhetta eli Mummon muusia, niin ei hätää: Tähän taikinaan voit iloisesti käyttää esimerkiksi edellisen päivän pottumuussin jämät. (Tähän annokseen voit laittaa valmista jämäpottumuussii about 3dl) Here we gooooo... Potturieskat Hampurilaisiin
(tästä resepsuunista tulee neljä pientä rieskaa, eli rieskat kahdelle burgerille)
Taikinaan tarvitset:
- 0,5 dl pottumuussijauhetta (esim. mummon muussii)
- 2 dl kiehuvaa vettä
- nokare voita
- suolaa
- muna
- 1dl vehnäjauhoja

Mittaa pottujauhe kulhon pohjalle ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita tasaiseksi. Mausta voinokareella ja suolalla. Laita tarpeeksi suolaa, maista vaikka välillä. Anna muusin jäähtyä hieman ja lisää sitten muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sekaan vehnäjauhot ja sekoittele tasaiseksi.

Lusikoi taikinamössö leivinpaprulla päällystetylle uunivuualle neljään läjään ja taputtele sopivan kokoisiksi ja paksuisiksi rieskoiksi jauhoisilla käsilläsi (about 0,5-1 cm paksuisiks). Painele pinnat kauttaaltaan haarukalla, jotta rieskat ei liikaa pullistelisi uunissa. Paista 225 asteessa kunnes pintaan ilmaantuu kullanruskeita läikkiä. Siihen mennee noin 10-15min uunista yms riippuen.

Sitten vaan otat kaikki lempparit hampurilaistäytteet esille ja alat kokoamaan herkullista kaveria kasaan! Listaan tähän alle meikäläisen täytteet ja mukana myös kuvasarja hmapurilaisen rakennusvaiheista. Tehkää näitä ihmeessä! Helppoo hyvää ja siis kivaa, koska on itte tehty!

Mun täytteet:
- majoneesi
- jäävuorisalaatti
- maustekurkku
- ketsuppi
- jauhelihapihvi
- cheddarjuustosiivale
- tomaatti
- punasipuli
- mustapippuri

Matka herkkulandiaan kulki näin:

Ekaks majoo ja mustapippuu

Sitten jäävuorisalaattia ja maustekurkkusiivuja

Ketsuppia...

Pihvi ja cheddar

Sit laitoin vielä vähä majoo, salaattii, tomaattii ja punasipulit

Ja sitten vaan kansi päälle ja ylähuuli myös! :P

Ei kommentteja: