8.10.2014

Lohikeitto (on helppo, nopea!)


Kuten kaikki, niin minäkin paistan sillon tällön lohta uunissa. Mausteena suola ja pippuri ja välillä tilliä jne. Kun sitä jääpi yli (kuten aina tälläisessä sinkkutaloudessa), voi jämälohista tehdä ties mitä.

Oon blogannu mm. lohipullat ja lohipiirakan, mutta äsken hörpöttelin aivan valloittavan ihanaa lohikeittoa. Olin vähän kahden vaiheilla, että teenkö yhden hengen voileipäkakun vaiko soppaa, mut soppa voitti tottahan toki 6-0.

Lohikeitto
- vettä
- muutama pottu kuutioiks pilkottuina
- aiemmin paistettua lohta suurina möhkäleinä
- maitoa
- mausteita, kuten: suola (herbamare), pippuri, kuivattu ruohosipuli, sipulijauhe, kuivattu ja/tai tuore tilli
- ja tietty: voisilmä!
- muutama pakastekatkarapu

Laita pottukuutiot kiuhumaan pieneen määrään vettä. Visko sekaan mausteita oman makus mukaan. Tilli on kyllä suoraan sanoen pakollinen. Jos sulla ei ole sipulijauhetta, halkaise normi sipuli ja heitä sekaan makua antamaan. Lisää joukkoon maito heti kun potut alkaa olla kypsät. (Jos sulla on helvetisti vettä perunoissa, kannattaa poistaa osa vedestä ennen kun lisäät maidon, jotta ei tule liian vetinen liemi.) Odota että keitto käy taas kiehumaan ja lisää lohimöhkäleet mukaan. Anna porista sen aikaa että lohet lämpenevät ja tekevät tuttavuutta keiton kanssa, eli ihan 2-3min. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen tullen sekä pikkuruinen voinokare.

Lopuksi voit tipauttaa sekaan muutaman katkaravun maun vuoksi. Itse lisäsin katkaravut vasta annokselle lautaseen. Sit vaan ruisleipäsiivu toiseen käteen ja lusikka toiseen ja syönti käyntiin!

Ei kommentteja: