29.4.2014

Valkosipuliset & Parmesaaniset Koipipalat


Hej på alla pollo! Valkosipuli pitää vampyyrit loitolla ja on muutenkin hyvää, pois lukien mahdollisesti vielä seuraavanakin päivänä suusta leijaileva döfis. Harvemmin se haju kuitenkaan itseä vaivaa niin paljon kuin muita, joten kannattaa alkaa heti kuorii kynsiä ja ruveta hommiin!

Tässä tulee valkosipulimaustevoilla hierotut ja pienellä parmesaanijuustohyppysellisellä kuorrutetut koipipalat: 


Valkosipuliset & Parmesaaniset Koipipalat
Tarvitset:
- 8 kpl maustamattomia broikun koipipaloja
- öbaut 25g voita
- maun mukainen määrä valkosipulin kynsiä (laitoin hmm about 3kpl)
- rouhaisu mustapippuritsuu
- persiljaa + ruohosipulia (kuivattu/tuore)
- n. 1 rkl parmesaanijuustoa raastettuna

- Asettele koipeliinit pellille ja kuivaa niiden pintaa hiukan talouspaprulla painelemalla. Yleensä ne tuppaa lillumaan jossain "liemessä" vaikka siis maustamattomia ovatkin. Kuivaaminen helpottaa voin pinnalle hieromista.
- Suttaa kasaan maustevoi: iske pehmennyt voi kippoon, turista/pilko sekaan valkosipulit ja kaikki muutkin ainekset paitsi parmesaanijuusto.
- Nyhrää maustevoi parhaasi mukaan koipien pintaan ja mikäli niissä roikkuvasta nahkasta muodostuu mukava tasku, niin tunge voita sinnekin. (Havainnollistava kuva alempana.)
- Paistele 200 asteessa n. 50min.
- HUOM1: n. 15 min uunissa oltuaan laita koipien niskaan folioo, ettei ne käristy pinnasta liian pahasti, sillä valkosipuli(kin) maistuu painajaiselle jos se kärvähtää.
- HUOM2: n. 40min kohdalla ota koivet uunista ja ripottele parmesaanit niskaan, paistele vielä 10min kunnes juusto ehtii hieman sulaa pintaan.
- Herkuttele esmes nuudelien kera!

PS. Jätin pari koipee maustamatta, että koirakin sai koipee.
PPS. Jos maustevoita jää yli niin älä huoli, se on niin niin hyvää ja voit käyttää sitä mihin vaan! Säilyy ihan mukavasti muutamia päiviä ja maku senkus jykevöityy. Tee vaikka valkosipulipatonkia tai käytä ruuanlaitos.


 

Ei kommentteja: