1.4.2014

Pikkuleivät (Muropiparit) (Vegaaninen)


Voih eih, mitenkä söpöjä nää suussa sulavat pikkuleivät on! Ja yks maailman helpoimmista asioista tehdäkin. Koristelut voi hoitaa monella tapaa, jotenka yhdestä taikinasta saa sen miljuuna erilaista pikkuleipää jos niikseen tulee. Pyöräytä taikina vaikka heti niin pääset pian kahvittelemaan!

Pikkuleivät (Muropiprut)
(Tästä taikinasta tulee about 15 kpl suurta pikkuleipää)
Taikinaan tarvitset:
225g Sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
3,5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria


Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes koko homma on kauttaaltaan sekaisin. Painele lopputulosta käsilläsi, jotta saat kasaan suhtkoht yhtäläisen taikinamöntin. (Tämän jälkeen voit viilentää taikinaa jääkaapissa puolisen tuntia mikäli koet sen tarpeelliseksi taikinan käsittelyn kannalta.)

Tee taikinasta mieleisesi kokoisia pallukoita, aseta uunipellille ja litistä vähän kasaan. Kuorruttelu- ja koristeluvaihtoehdot ovat rajattomat. Itse painoin osaan päälle puolikkaan kirsikan, toiset painautin raesokerissa, joihinkin lisäsin myös kanelia ja vaikkei kuvassa näy yhtäkään: jotkut koristelin nonparelleilla. Tai siis niillä pitkulaisilla jutuilla.

Paistele piparit 175 asteisessa uunissa noin 13-15min, tarkkaile vieressä koko ajan kuin haukka! Jäähtymisen jälkeen sekoitin tomusokerista, vaniljasokerista ja vesitilkkasesta kuorrutteen ja liruttelin sitä vielä kruunuksi päälle.

Hitsin hyviä, söpöjä ja ihania. Tosi nättejä jossain kivassa rasiassa viemisinä johonki!

Ei kommentteja: