6.4.2014

Kesäkeitto


This is how I make kesäkeitto eli kesis! Tai itseasiassa nuo ainekset välillä vaihtelee. Välillä käytän pelkkii pakasteit ja välillä on ihan tuoretta tavaraa. Lopputulos on kuitenkin aina vallan ihana, varsinkin jos paaaljon kukkakaalia.

Tällä kertaa tuoretta olivat: pottu (yleensä en laita pottuu mut nyt laitoin yhe), porkkanat, parsakaali, kukkakaali ja koristeluun vähän persiljaa. Pakasteesta kaivoin tänään vihreitä pitkii papuja ja pinaattimössökuution ja jos oisin muistanut niin oisin kaivanu sielt myös herneitä. Noh, mut näin se syntyypi:

Kesäkeitto
Tarvitset esmes nämä:
- perunaa
- porkkanaa
- parsakaalia
- kukkakaalia
- vihreitä papuja
- pinaattia
- persiljaa
- ruohosipulia / sipulijauhetta
- vettä
- maitoa
- herbamarea tms arominsuolaa


- Leikkele ainesosat mielestäsi sopivan kokoisiksi palasiksi. Must ois aina ihana jättää kukkakaalit yms isoiks möhkäleiks kun ne on niin hyvää, mutta se vähän vaikeuttaa lusikointia hmm.
- Laita kattilan pohjalle hieman vettä, rouhaise sinne suolaa ja keitä siinä ensiks hitaiten kypsyväiset kasvit kuten pottu ja porkkana. Itte annoin niitten kiehua about vähä reilut 10 min ennen kuin aloin lisäilee muita mukaan.
- Lisää seuraavaksi joukkoon parsakaali, kukkakaali, pinaattikuutio sekä hieman kohmeiset pavut ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaiken tämän ei pidä olla keitinveden peitossa, sillä kukkikset yms kypsyvät sopivasti myös höyryssä. Lisää mukaan myös ruohosipuli/sipulijauhe.
- Lurauta lopuksi sekaan maitoa, anna sen lämmetä porisevaksi, tarkista maku ja sitten tämä kevyt ja terveellinen soppa onkin valmis lautaselle kauhottavaksi.

PS. Voi vitsukka! Poltan aina kieleni kun syön keittoo. :/

Soppa before milk:

Ei kommentteja: