31.3.2014

Juustoiset Teeleivät (Scones)Ihanin välipala sitten nuijasodan: juustoiset uunituoreet teeleivät! Sipaisu margariinia tai muuta levitettä riittää, mutta voit koristella nää myös leikkeleillä, kalalla, salaatilla, juustosiivulla jne jne. (Mä laitoin yhteen savulohta, toiseen kalkkunaleikettä ja tompskua ja kolmanteen sulatejuustoa ja keltaista tompsku tomaattia.) These are fabulous, dahling!

Alla olevalla ohjeella syntyi hmmm, oisko ollu 12 kpl suupalan kokoisia teeleipiä. En omista mitään pyöreää piparimuottia, jotenka käytin hommaan shottilasia, joka on itseasiassa aikasta passeli kapistus tähänkin hommaan. Suosittelen tekemään näitä iltapalaks tai vaikka viikonloppuna aamupalapöytään. Näissä ei nääs kauaa nokka turise!


Juustoiset Teeleivät
Tarvitset seuraavat ainekset:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- noin suunnilleen ½tl suolaa/aromisuolaa/herbamarea
- pari rouhaisuu mustapippuria
- 25g voita/margariinia
- 0,5dl juustoraastetta
- 1dl maitoa

Mittaile kuivat ainekset kulhoon ja sekoita sekaisin. Heitä sekaan margariini/voi ja nypi se jauhoseoksen sekaan. Lisää viimeiseksi maito ja rouhi ainekset mukavasti sekaisin. Taikina on melko paksu, joten näytä sille lopuksi nyrkkiä ja vaivaa kunnes se muodostuu yhtenäiseksi palleroksi.

Painele taikina n. 1,5 - 2 cm paksuiseksi letuksi ja leikkaa siitä muotilla (tai shottilasilla) yksittäisiksi teeleiviksi ja asettele uunipellille. Ripottele lopuksi teeleiville hiukan juustoraastetta ja paista 220 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Itselläni tuli valmista kymmenessä minuutissa ja paistoin melko korkealla, jotta ennätti tulla sopivasti väriä pintaan.

I LOVE 'EM SCONES! 


Teretulemast vaa iltateelle! 


Ei kommentteja: