24.2.2014

Kananugetit (soijamarinoidut, perunajauholeivitetyt, öljyssä paistetut)


Voi miten bjuutiful! Paisteltu kana on herkkua, varsinkin kun sen ensin marinoi pikaisesti ja paistelee sitten pottujauhot pinnassa kullanruskeaksi. Kaloriahan tuosta paistelusta tulee, mutta semmoista ruoka monesti on: siinä on kaloreita. (Ja nää toki hakkaa uunissa paistetut nugetit 100-0.)

Suosittelen suuresti tekemään näitä nättejä nugetteja ja tarjoilemaan salaatin, nuudelin tms kera. Ehdottomasti kannattaa valkata joku mieluinen dippi myös tuohon kylkeen.


Kananugetit 
Tarvitset:
- mieleisesi määrän broilerin ohutleikkeitä about neljään osaan leikattuna tai muita kivoja kanapaloja
- soijakastiketta (käytin herkkusienen makuista, mut en maista siinä ehkä mitään sieniä)
- hyppysellinen sokeria
- pippuria
- valkosipulijauhetta
- perunajauhoja
- pieni ripaus suolaa/herbamarea
- n. 2,5 dl rypsiöljyä paistamiseen (huom, jos paistelet isoa määrää niin pistä 5dl öljyy suosiolla, että saat kaikki paistettuu. Mulla oli reilu 300g kanaa ja just riitti tuo reilu pari desii)


Ja sit vaan näin päin pois:
1. Pilko kanat nugetin kokoisiksi paloiksi ja laita ne sopivaan astiaan.
2. Hulauta päälle muutama ruokalusikallinen soijakastiketta, mutta älä turhaan niin paljon laita että kanat lilluvat soijassa. Sen verran vain, että se riittää maustamaan jokaista palaa.
3. Lisää mukaan pippuria, ripaus sokeria sekä valkosipulijauhetta (tai jotain mieleisiäsi mausteita) ja aseta hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan. Noin 10-15min on ok.
4. Kaada eri astiaan n. 2dl perunajauhoja ja niiden sekaan pieni ripaus suolaa ja sekoita.
5. Pyörittele kanapalat perunajauhoissa kahden lusikan avulla niin että jokaisen palan pinta puuteroituu kauttaaltaan valkoiseksi.
6. Kuumenna öljy sopivaksi ja nosta kanapalat yksi kerrallaan paistumaan. (Testaa kuumuus leipäpalalla: mikäli öljy alkaa oikeaan tapaan tirisemään on öljy tarpeeksi kuumaa.)
7. Paista kypsäksi, kunnes pinta on kauniin ruskea kummaltakin puolelta. (Mulla oli levyn kuumuus vaihtelevasti 4-6 välillä, niin ja joo: mulla on semmonen vanhanaikainen liesi. Yhden setin paistamiseen meni noin 15min, elikkäs hmmm... about 7,5min per puoli. Riippuu toki nugeloittesi koosta.)
8. Nostele kypsät kananugaasit talouspaperin päälle ja naatiskele kunnes ovat jäähtyneet sopivasti.

Rousk!

PS. Pottujauhoilla paneroidut nugetit säilyvät rapsakoina piiiiitkään. Eivät siis pehmene semmoseks ällöpyllyks ollenkaan heti.

Ei kommentteja: