5.2.2014

Lohiset Croustades -Suupalat


Tööt! Eihän täs oo pariin viikkoon ehtiny mitään blokkaileen! Kokkaillu oon mm. kanasoossia parikin kertaa ja jauhelihaherkkusienikastiketta. Hyvää oli, muttei tullut kuvattua ja ilman kuvaa ei ruokapostaus ole mistään kotosi, joten jaan resepsuunin joku toinen kerta.

Päätin tänään testata viimenään noit Mini Crostades -kuoria, jotka olen ostanu ehkä joskus syksyllä. (Niissä kyllä päiväystä riittää, kuva paketista tuossa hieman alempana.) Menin siitä mistä aita on matalin, eli sörssäsin sekunnissa namin lohitäytteen ja koristelin tuorekurkulla ja tillillä. Khyllä näitä kehtais tarjoilla suupalana jos joku tulis joskus kylään. Suosittelen!

Lohiset Croustades -Suupalat
(Tee niin pieni tai suuri määrä kuin tarvitset. Lohen ja fraichen suhde ei ole niin justiinsa, mutta älä silti laita liikaa fraichea jotta seos pysyy mukavan jämäkkänä mössönä.)

- lohta (lämminsavustettuu, kylmäsavustettuu, loimutettuu, uunis paistettuu... laita ihan mitä vuan, mutta mulla oli tuota ensin mainittua)
 - 9% creme fraichea
- pippuria myllystä
- tilkka sitruunamehua
- tuoretta/kuivattua tilliä ja ruohosipulia
- olisin laittanut sekaan myös paprikaa pieneksi hienonnettuna, mikäli olisin muistanut että mulla on paprikaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi Croustades-kuorien sisään. Laitoin kuoren pohjalle pienen palan salaattia, sillä pakkaus kertoi kuorien pysyvän siten rapeina pidempään. (Eli täyte ei kostuta kuorta pehmeäksi.) Sitä ongelmaa mulla tosin ei ollut, kun eihän nuo nyt kauaa säily syömättä. Koristele nätisti ja sitten vaan: leiki et oisit cocktail-kutsuil.

PS. Nämä kuoret voi myös lämmittää ja laittaa erilaisia lämpimiä täytteitä. Soveltuvat myös makeiden suupalojen tekoon, eli sitäkin pitää testata. Ostaa näitä voi varmaan vaikka mistä, itse shoppasin K-Supermarketista.

PPS. Täyte soveltuu myös näkkärin päälle tai vaikka lohikolmarin väliin, naaaaaam...

Ei kommentteja: