7.3.2014

Kevätkääryleet Safkablogin Tapaan (Fresh Spring Rolls)


Tsup! Nyt tuli hyväääääää... tosin tykkään kaikest mis on kanaa ja jotain dippii. Eihän sille minkään maha. Mutmut: duunasin äsken muutaman tuoreen kevätkääryleen. Eli nää on nimenomaan semmosii kääryleitä, joita ei paistella upporasvassa eikä uunissa. Nää syödään kylmiltään tai siis tälläsinä huoneesi lämpöisinä.

Useesti tän tyypin spring rolleihin kääräistään possua tai katkarapua, mutta koska oon itse kanafani niin laitoin broikkuu ja paprikaa ja rucolaa. Ostin valmiin ns. ateriapaketin jossa tuli yhdellä iskulla riisipaperi, toi tommonen ihan tosi ohut riisinuudeli ja thai sweeat chilin makuinen dippisoossi.
Ostin paketin K-Supermarketista, mutta näin tänään myös S-ketjun lähikaupassa pelkkää riisipaprua, joten kaippa niit on tollee yleisesti tarjolla kunhan katsoo tarkasti hyllyt läpi. (Huom: Mulla muuten riitti nuudelia vain kahteen rullaan, sillä huuhteluvaiheessa lähes koko nuudeliläjä valahti tiskialtaaseen... korostan: paskaiseen tiskialtaaseen.)


Fresh Spring Rolls Safkablogin Tapaan
Tarvitset:
- riisipaperia
- riisinuudelia
- salaattia (mul oli jääsalaattia)
- rucolaa
- tuorekurkkua ohuina suikaleina
- paprikaa ohuina suikaleina (mul oli suippopaprikaa)
- porkkanaa minikokoisina kuutioina
- paistettua kanaa ohuina siivuina/paloina
- dippikastike esim. sweet thai chili

1. Paloittele kaikki paloittelua vaativat, eli paprika, kurkku ja porkkana + paista, siivuta ja jäähdytä broikku ellei sulla satu olemaan ylijäämäbroileria.
2. Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja kaada kulhossa lepäävän riisinuudelivyyhdin niskaan ja anna olla kunnes OK, eli noin 2min. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta tietty vedet pois.
3. Ota valmiiks iso lautanen!
4. Laita vedenkeittimestä vettä paistinpannulle tai muuhun sopivaan astiaan ja huljuttele riisipaperia siellä kunnes se tuntuu täysin rätiltä mutta älä kuitenkaan liian kauaa! Veden lämpötila tulee olla melko kuuma, muttei niin kuuma ettet voisi sorminesi huljuttaa riisipaperia siinä. =) Huom: mulla ei ollut levy päällä ollenkaan, paistinpannu vaan sattuu olemaan täydellinen astia tähän askareeseen.
5. Aseta uitettu riisipaperi lautaselle, lado täytteet päälle ja kääri rullaksi niin, että käännät myös sivuilta päädyt kiinni. Viimeiseksi asettamasi täytteet tulevat näkysälle päällimmäiseksi kun rulla on valmis.
6. Tarjoile heti dipin kera!!

Jos rullia jää yli, kääri ne kelmuun jotta eivät kovetu takaisin täysin koviksi.

Kuvat kertoo enemmän kuin sekavat selitykset:
2 kommenttia:

Oselius kirjoitti...

On kyllä hyvän näkösiä ja varmaan makusiakin!

mapsu kirjoitti...

Kyllä näin on! Tosi raikas rouskaisu kuului kun haukkasi :--)