13.4.2013

Sussi on sussille sussiHYVÄÄ lauantaita, onneksi on lauantai. Vapaapäivä, ei aamulla tarvinu hötkyillä mihinkään eikä nyt eikä illalla eikä mitään. Pesukone pyörii ja näin päin pois!

TEIN SUSSSSHEJA.(Ei noist ny mitään kaunottaria tullut mutta minä en olekaan mikään matöfaken sussikokki.) Nämä on kai niit makirullia ja sitten en nyt muista mikä toi riisipallo jonka päällä wasabia on. Ja tein tämän kylmäsavulohella höystettynä koska viimeks kun käytin ihan raakaa niin pelkäsin koko ajan että siihen tulee joku pöpö ja sitä on vaikee leikata semmoseks ku haluis. MUTTA siis:

MAI SUSSI
-levämattoo pari kpl
-sussiriisiä keitettynä, jäähdytettynä ja riisiviinietikalla maustettuna + suola + ehkä sokeri
-wasabii sitä vihreetä juttua siis, tuubista
-tuorekurkkua ohuina pötiköinä
-lohta suikaleina
-ja mä laitoin myös keltsuu paprikaa kun must paprika on lohen kaveri

Painele sormella riisiä puolitetun levän päälle. Jätä rullausvaraa n. 1cm. Hivele sormella hieman wasabia keskelle riisiä viivaksi. laita kurkkusuikaleet, lohet ja paprikat keskelle. Rullaa ympäriämpäri susshimaton avulla. Leikkaa kahdeksaan osaan kivan pieniksi annospaloiksi. Tarjoile sushille tarkoitetun soijan kera jossa sitten näitä otuksia dippaat. ONHAN se niin ettei näitä kiinnosta syödä kunnes olo on kylläinen. Eli söin sitten voikkarin vielä päälle. =)

Ei kommentteja: