15.5.2016

Marinoidut Oliivit (Itselle tai viemisinä grillijuhliin!)


Aion tehdä tänään tosi herkullisen salaatin myöhemmin, joten laitoin oliiveja marinoitumaan. Hokasin heti, että tää ois vallan mainio herkku viedä mukanaan grillijuhliin tai kaverille kiitokseksi kutsusta mökille.
Tästä herkkupurnukasta tulee nimittäin ihan erityiset gurmeevibat, toisin kuin jos veisi paketin jotain valmiiks marinoituja oliiveja, vaikka hyvii nekin tietty usein on.


Mä marinoin sitä mitä kaapista löytyi, mut kannattaa vekslata purkin sisältöä oman maun mukaiseksi. Voit sulloa sekaan myös esim. fetaa, herkkusieniä, chiliä, mitä vaan. Viikkoja etukäteen noit ei ehkä kannata väsätä, sillä oliivit ja muut maustuu tarpeeksi lyhyemmässäkin ajassa. Alla listaus mun purnukan sisällöstä.

Marinoidut Oliivit
Tarvitset:
- vihreitä oliiveja
- kalamata oliiveja
- valkosipulin kynsiä puolitettuina
- suippopaprikaa ohuina siivuina
- kaprismarjoja
- oreganoa
- basilikaa
- persiljaa
- oliiviöljyä/auringonkukkaöljyä/rypsiöljyä
(Mulla kaikki yrtit oli kuivattuja ja öljyä laitoin niin, että puolet oli oliiviöljyä ja puolet auringonkukkaöljyä)


Kokoa kaikki ainekset paitsi öljyt kippoon ja sekoita kunnes yrtit ovat sekoittuneet tasaisesti. Kippaa koko komeus purkkiin ja kaada päälle öljyt. Lähes piripintaan asti.

Säilytä purkkia jääkaapissa. Herkuttelun voi aloittaa muutaman tunnin kuluttua. Kannattaa huomioida, että valkosipulin maku vahvenee päivä päivältä. Mikäli laitat oliivit marinoitumaan edellisenä päivänä, voit laittaa valkosipulinkynnet kokonaisina jolloin niistä irtoaa makua maltillisemmin.

Tässä kuvassa vielä oliivit mun salaatissa pötköttelemässä! Oli muuten maistuvainen setti: sekalaista salaattihakkelusta, kurkkuu, kevätsipulii, paprikaa, varsiselleriä, persiljatupsuja, viikuna, murusteltua vegaanista feta"juustoa" ja vimoseks niskaan oliivit ja purnukan marinadiöljyä. Nam.


Ei kommentteja: