17.8.2015

Kanasoppa Nuudeleilla


Eräs pakastealtaan kanasoppa inspiroi mua tekemään ihan ikioman kanasopan. Ja sanonpahan vaan, tää on mycket bättre än se siellä pakkasessa jököttänyt yksilö.

Tein tän soppani edellispäivän leftover kanankoipeloisista, mut jos sulla ei semmosia ole niin kaippa tähän kelpaa jotkut muutkin kanariekaleet. Koipireisilihat on mun mielestä kuitenskiin parhaat tässä.Kanasoppa Nuudeleilla
Tarvitset:
- liraus öljyä paistamiseen
- 200-300g kanaa (mielellään kypsiä koipireisilihoja! laitoin yhden ison koipireiden lihat)
- 2 porkkanaa pilkottuna
- 1 sipuli silputtuna (laitoin nippusipulin)
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- chiliä suikaleena oman makus mukaan
- 1 purkki bambuversoja (säilykepurkista)
- mausteita kuten: curry, intialainen mausteseos, suola, pippuri, hunaja, yms mitä sulta löytyypi
- vettä sopivasti
- nuudeleita tarpeen mukaan

Laita kattila kuumaksi, lirauta öljyä ja paistele lämpimiksi sipuli, porkkanat ja valkosipuli. Rouhaise sekaan hieman vaikka suolaa ja pippuria. Lisää joukkoon kanamöhkäleet + bambuversot ja heti perään vesi sekä kaikki mieluisesi ihanat mausteet ja hämmennä hieman kauhalla. (Homma sujuu kivasti jos kiehautat veden eka vedenkeittimes niin sun ei tarvi oottaa ikuisuutta että se alkaa kiehumaan kattilassa.)

Anna porista kotvan aikaa, jotta porkkanat kypsyvät about kokonaan ja kaikki miljoonat maut pääsevät muhistelemaan keskenään. Kanaretaleetkin senkus vaan pehmenevät ja imaisevat kaikki liemen maut itseensä! Nom.

Viimeiseksi on nuudeleitten vuoro. Lisää ne sitten kun kaikki muu on jo valmista, sillä ylikypsät nuudelit ei ole hyvä juttu. Voit myös kypsentää nuudelit erikseen ja lisätä ne keiton sekaan vasta lautaselle lastatessasi. Se on ihan up yours!

Sit vaan nauttimaan!

Ei kommentteja: