16.1.2015

Pieni Sitruunajuustokakku (Uunissa)


Helppo ja simppeli pieni sitruunajuustokakku! Neliöiks leikattuna. Nammmmmmmm. Kuka viittii ostaa sataa tuorejuustoo ja yms. kun voi tehä yhdestäki rasiasta. Ei tuu (välttämättä) ees syötyä liikaa kun tämmösen pikkusen tekee, joten kannattaa tehtailla!

Pienet Sitruunajuustokakkuneliöt
Huom: Tästä annoksesta tulee pikkuinen ja matala juustokakku! Käytin itte Jamie Oliverin malliston vuokaa jonka mitat ovat about 20 x 15 cm. En tekis tätä esim isoon pyöreeseen piirakkavuokaan,  mutta  20 x 20 cm pyöree tai neliö vuoka saattaapi kuitenskii olla OK. Tosin sitten kakussa on vielä vähän matalampi täytekerros kuin mulla, ellet tuplaa juustoseoksen määrää.

Täytteeseen tarvitset:
- 200g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä Philadephiaaaa käytin minä)
- 1 muna
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/2 sitruunan mehu (+ sitruunan kuorta pinnasta raastettuna)
- käytin lisäksi väriainetta, jotta kakusta tuli noin keltainen, mut se ei ole tietty pakollista

Pohjaan tarvitset:
- 6kpl Digestive -keksejä
- Sulatettua margariinia (sen kokonen paakku millä voitelisit pari voikkaria, oisko 20g)

Murskaa keksit (esim silppurilla) ja sekoita sulatettu margariini murujen sekaan. Painele vuuan pohjalle tasapohjaista lasia apuna käyttäen. (Kannattaa laittaa vuokaan leivinpaperi, jotta valmiin tuotoksen saa suoraan nostettua vuuasta ulos, kunhan se on saanut ensin jäähtyä jääkaapissa tai parvekkeella näin talvella.)

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, kunnes kaikki tuorejuustopaakut on kadonneet. Kaada tuorejuustoseos keksimurupohjan päälle. Paista 165 asteessa n. 30-40min. Testaa hammastikulla milloin on kypsää. Anna jäähtyä täysin ja laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi ja sit vaan leikkelet paloiks ja heittelet suuhun.

PS. Jos haluut ns. maustamattoman juustokakun niin jätä sitruuna pois ja tarjoile kakkupalojen kera pakastemarjoista tehtyä ihanaa mössöä vaikka! Namsssss....

1 kommentti:

Jack Bauer kirjoitti...

Juustokakku on kyllä all time -favouritti. Toinen hyvä tapa on tehdä se pieniin muffinivuokiin, kun ei halua valmistaa suurta määrää.