9.3.2014

Täytetyt Herkkusienet


Tässä tulee itseään täynnä olevat herkkusienet. Mullahan olis ollut lohta ja ties mitä juustoja, mutta päätin silti tehdä ihan vaan maailman simppeleimmät täytetyt herkkikset. Sienihatut on täynnä itseään ja mm. parmesanjuustoa. Helppoa, nopeaa ja herkullista!


Täytetyt Herkkusienet
Tarvitset:
- Mieluisesi määrä herkkusieniä tai joku muukin sieni varmaan kelpaapi (mulla sattui olemaan seittemän kipaletta ruskeaa suht keskikokosta herkkistä)
- 1 pieni salottisipuli todella pieneksi hienonnettuna
- 1 muna (tai jos teet esim tuplamäärän niin parikin munaa)
- ripaus suolaa ja pippuria (älä sekoile suolan määrän kanssa, sillä juustot on monasti tosi suolaisia)
- 2-3 rkl korppujauhoja
- n. 1dl tai vajaa desi juustoraastetta (raastoin itse parmesaania, mutta tähän kelpaa myös emmentaali tai mozzarella tai jos haluu oikein namia niin lisäks myös aurajuustoo tai vuohenjuustoo tms)
- hieman kuivattua persiljaa (itse unohdin laittaa tämän vaikka suunnitelmissani se oli listattu!) :(

1. Ota sieniltä jalat pois ja hienonna ne minikokoiseksi kuutioksi ja iske johonkin astiaan. Trimmaa tarvittaessa sienihattujen reunat, jotta täytteelle on tarpeeksi tilaa.
2. Sekoita hienonnettujen sienijalkojen (onneks ei jalkasienien!!) sekaan kaikki muut ainekset ja säästä hieman juustoraastetta myös kuorrutteeksi.
3. Täytä sienihatut täytteellä ja ripottele juustoraastetta pintaan.
4. Paista hieman vajaa 200 asteessa kunnes homma näyttää lupaavalta, eli kun juusto näyttää sopivasti ruskistuneelta. Mulla meni jotain 10-15min.

Vinkki 1: Mikäli täytettä jää yli niin ota paahtoleipäsiivu ja lapioi täyte leivälle ja heitä uuniin sienten kanssa. Nammmmm. Mulla ei ollut paahtista eikä täytettä jäänyt yli, joten en voinut tätä tehdä :(

Vinkki 2: Tän perustäytteen sekaan voit lisätä aivan mitä haluat, kuten: pekonia, kinkkua, lohta, tonnikalaa, mieluistasi juustoa, paprikaa tai muista kasviksia. Ja hyvää tule!

Ei kommentteja: