keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Maksakastike ja Pottuporkkanamuussi, juu maksakastike


Terppa, jooooo. Oon huomannut että silloin tällöin mulla on kamala MAKSAHIMO. Muutama viikko sitten söin viikon sisään maksalaatikkoa, ostin k-supermarketin tiskiltä jauhemaksapihvejä ja sit vielä vähän samaa sarjaa eli verilettuja tuli vedettyä. MISTÄ SE JOHTUUKAAN! No, luin jostain että himoitsen niitä siks et oikeesti tarviisin niist muka jotain ravinteita, kuten RAUTAA tms. Noh, oli niin tai näin, niin tein tänään maksakastiketta naudan maksasta ja sen kaveriks pottusörsseliä että näin pois päin:

Maksakastike
- Ruskista suikaloitsemasi maksat voissa
- Ota maksat vekka pannusta, mutta jätä voi yms shit mitä siihen jäi
- Ruskistele pannussa sipulii ja tyylii 1 lusikallinen vehnäjauhoja ja lisää vaikka porkkanapaloja jos haluut. Ruskistele kunnes jauho on saanu värii
- Lisää sopivasti vettä ja sekoita kastike tasaiseksi
- Lisää mukaan ruskistellut maksasuikaleet
- Hauduttele ja porisuttele aikasi, jotain puol tuntii tms
- Mausteita: suolaa, pippuu, chilisuikaleita avout ½ chiliä, yms kaikkee millä saat sen mieleiseksesi
- Lisää jossain kohdassa loraus kermaa tai sen tapaista ja anna houdutella

Pottuporkkanamuussi
- Keitä pottuloisii ja porkkanoisii
- Muussaa muussiks ja lisää voi tai vastaava + maitoo + suolaa

Lisukkeeksi tälle kelpaa puolukkahillo.

MAKSAHIMOT tuli sitten tyydytettyä tältä erää. Tosin mulla on helvetisti tota maksaa jälellä ja kastikettakin. Tota maksaahan myydään vaan jossain 10kg paketeissa että siittä sitten vaan.

1 kommentti:

piitu kirjoitti...

en syö.