8.10.2013
Salaattikuppi Halloween -tyyliin
Nyt sori vaan, unohdin kamerani toisaalle. Ja hitto näpersin ja nipersin tommosen halloweenimäisen salaattikupposen paprikasta viimeisillä hermoillani ja sit jouduin kuvaamaan tolla halpispuhelimellani koko homman. No, ei se mitään! Ehkä se tekee tosta kupista entistäkin pelottavamman.
Mut siis: eipä tässä muuta kuin että ostin oranssin paprikan ja koversin sille silmät ja suun samaan malliin kuin isossa maailmassa koverretaan kurpitsoja. Tungin sisään herkullisen salaattisotkun, jonka ainekset tulee tässä:
Savulohikuskussalaatti Paprikakupissa
- kuskussii
- savulohta
- tomaattia
- kurkkua
- rucolaa
- liraus oliiviöljyä
- suolaa & pippuria
- rutistus sitruunamehua
- ja sitten vaan sekoita kaikki ainekset keskenään
5.10.2013
Semi Homemade Pizza (Paljon Täytettä!)
Jos sul on pizzaperjantai tai -maanantai tai -lauantai tai vaikka jopa -keskiviikko, mutta et jaksais alkaa tekemään taikinaa, niin osta valmis pohja. Totesin tämän ihan hyväksi. Testasin nääs itse yks päivä Pirkan pakastealtaasta löytyvää pizzapohjaa, jossa oli valmiina ainoastaan tomaattikastike. Pohja ei ole semmonen ohut roiskeläppälettu, vaan ihan kivasti muheva ja kivat noi reunat myös.
Päälle saa latoa ihan mitä pienessä mielessäsi keksit. Itse tungin miljoona täytettä ja sitten paistelin noin 10minuuttia 225 asteessa. Ois voinu ehkä kauemminkin paistella, kerta laitoin niin paljon täytteitä. Paketissa on kaks pizzapohjaa, eli saan testailla tätä vielä uudestaankin. (Linkki: Italialainen Pizzapohja)
Semi Homemade Pizza - Meitsin täytteet:
- edamraastetta pohjalle ekaks sopivasti
- valkosipulia
- kalkkunaleikettä riekaleiksi revittynä (Kaakkois-Suomen revityin kalkkuna!)
- ananasta
- aurajuustoa
- jalapenoa
- punasipulia
- punaista paprikaa
- pari kalamataoliivia puolitettuna
- valmiiks siivutettuja mozzarellapallosiivuja
- herkkusieniä
- pizzamaustetta
- pieni luraus oliiviöljyä all over the place
Diskleimeri: Ostin pizzapohjat omasta ideastani ja tahdostani omilla rahoillani ja mielipiteeni niistä ovat myös ikiomat.
Tunnisteet:
jallu,
kalkkunaleike,
pitsa,
pizza,
valkosipuli
Kuharullat & Pottumuussi

Oh man, kerron teille pian kuharullista. (Huom: älä tee äskeisestä sanakäännöstä.) Ensin kuitenkin mainittakoon, että mulla on pari tai ainakin yks bloggaus jonka tuhrustan myös tänään, sillä en ehtinyt viime viikon aikana laittaa esille. Mutta anywho, tässä tulee kuharullat.
Menin taas ostamaan kuhaa tossa eräänä päivänä, vaikka se on hieman tyyristä tavaraa. Hyväähän se on, vaikkakin todella hento maultaan. Pelkän semmoisenaan paistamisen sijaan rusikoin kaverit rullalle kuin makuupussit ja muhittelin tosi herkullisessa kermakastikkeessa vähän niiku näin:
Kuharullat
Ekaks: tarvittavat ainekset ovat
- pari kuhafilettä
- suolaa, pippuria (sitruunapippuria jos siitä tykkäät), kuivattua tilliä (tai tuoretta)
- kermaa (käytin vakkariani Pirkan 7% kasvisrasvasekoitetta, käyttäkää mielellään ehtaa kuohukermaa :P)
- hieman voita
- ruisjauhoja
- Aseta fileet lautaselle ja rouhi pintaa suolaa ja pippuria ja sitten vielä tilliä.
- Kääräise fileet rullalle ja iske niihin pari-kolme hammastikkua jotta pysyvät rullalla.
- Töpsyttele pintaan hieman ruisjauhoja ja vielä rouhaisu suolaa.
- Paista voissa melkoisen kuumalla pannulla rullan pinta nätin ruskeaksi.
- Huom! Kuha on vielä raakaa rullan uumenissa, joten kaada 2dl kermaa pelikaveriksi pannulle.
- Anna muhia rauhallisella tavalla raollaan olevan kannen alla kotvan aikaa.
- Kuharulliin hierottu ruisjauho paksuntaa kastiketta, joten jos tulee liian paksua niin lisää sekaan maitoo tai luraus vettä.
- Maista kastiketta ja lisää suolaa, pippuria ja tilliä makusi mukaan.
- Lisää mukaan myös muutama katkarapu -> tuovat paljon makua kastikkeeseen ja muuttuvat itsekin herkullisiksi.
- Anna muhinoida kypsäksi
- Vedä hammastikut huitsin nevadaan ennen tarjoilua, ettei kukaan niele niitä.
- Tarjoile pinaatilla kaunistetun pottumuussin kera.
Tilaa:
Kommentit (Atom)


